Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανάπτυξη για το κεφάλαιο, θυσίες για το λαό...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΟ θα περίμενε κανείς να πει ο ΟΟΣΑ; Τίποτε περισσότερο από τα ...γνωστά και συνήθη που λένε όλοι οι διεθνείς οργανισμοί που προστατεύουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ετσι, λοιπόν, ακούσαμε μία ακόμη παραίνεση από διεθνή οργανισμό προκειμένου να μειώσουμε τους μισθούς μας, τις συντάξεις, να παραιτηθούμε από εργασιακά δικαιώματα και να πληρώσουμε περισσότερους φόρους.

Διότι μόνο έτσι «θα έρθει η ανάπτυξη» και αυτή είναι η παγκόσμια συνταγή που θα οδηγήσει τις χώρες στην ευτυχία και την ευημερία.

Μόνο που η «ευτυχία» για τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές σημαίνει αύξηση των κερδών τους και στους λαούς μένει η ...ηθική ικανοποίηση ότι «έκαναν θυσίες για το καλό της πατρίδας». Δίκαιο, δεν βρίσκετε;

ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (τετράτροχα και δίτροχα) της αστυνομίας θα βάλει - όπως δήλωσε - ο Χρήστος Παπουτσής, ενώ ο Μ. Παπαϊωάννου δηλώνει ότι θα μπουν ακόμη περισσότερες κάμερες στους δρόμους.

Επειδή όμως οι συγκεκριμένοι είναι ...υπουργοί της κυβέρνησης και όχι διεθνούς φήμης σκηνοθέτες προφανώς δεν τα κάνουν όλα αυτά για να ...γυρίσουν ντοκιμαντέρ.

Μήπως «γυρίσουν πίσω» το ποτάμι της οργής του κόσμου προσπαθούν αφού, ως γνωστόν, πάντα οι αντιλαϊκές πολιτικές συνοδεύονται με τα απαραίτητα για την εφαρμογή τους κατασταλτικά μέτρα.

Τώρα, για τον ισχυρισμό του Χρήστου Παπουτσή ότι αυτά γίνονται για να ελέγχεται η ...αστυνομική βία, τι άλλο να κάνει κάποιος παρά να γελάσει...

Δε γνωρίζει ότι είναι πανεύκολο την ώρα που θα ασκείται η αστυνομική βία η κάμερα να ...κοιτάζει τα αστέρια; Προφανώς όχι. Οπως δε γνώριζε ότι είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται χαφιέδες και παρακρατικοί από την αστυνομία για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ