Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συμπαράσταση στους απεργούς ταξιτζήδες

Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών στα ταξί, οι οποίοι υπερασπίζονται «το δικαίωμά τους στη δουλειά, που κινδυνεύουν να χάσουν από την επέλαση, και στον κλάδο αυτό, των μεγάλων επιχειρήσεων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ.

Τονίζει ακόμη πως «η λεγόμενη απελευθέρωση που προωθείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και άλλες πολιτικές δυνάμεις σημαίνει παράδοση ολόκληρων κλάδων στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή η πολιτική είναι σχεδιασμένη εδώ και πολλά χρόνια στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ταυτόχρονα καταγγέλλει την τρομοκρατική σύλληψη/προσαγωγή του μέλους του ΔΣ του ΣΑΤΑ και επικεφαλής της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας», Παναγιώτη Μαυρίκη, την «εγκύκλιο Ραγκούση», που απαιτεί διοικητικές κυρώσεις σε βάρος των απεργών, και το μπαράζ κλήσεων αυτοκινητιστών στα αστυνομικά τμήματα, επισημαίνοντας ότι όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι «η καπιταλιστική κρίση και η ανάγκη από το μεγάλο κεφάλαιο αναζήτησης νέων τομέων για την κερδοφορία του κάνουν την επίθεσή τους στα δικαιώματά μας ακόμα πιο σφοδρή».

«Αυτή είναι η δημοκρατία τους», λέει η ΟΒΣΑ και τονίζει πως «η ενότητα των αυτοαπασχολούμενων με την εργατική τάξη και τους μικρομεσαίους αγρότες και ο αγώνας απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο είναι η μόνη απάντηση για την κατάκτηση του δικαιώματος στη δουλειά, στο αξιοπρεπές εισόδημα, στην αποκλειστικά δημόσια Υγεία και Παιδεία, για το μέλλον των παιδιών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ