Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τσακίζουν το λαό για τα μονοπώλια

«

Εθνικό φορολογικό σύστημα» τέτοιο που να υπηρετεί τις σημερινές ζωτικές ανάγκες των μονοπωλίων, την επάνοδό τους σε συνθήκες εντατικής κερδοφορίας, με φτηνότερους και «ευέλικτους» τους εργάτες, με το λαό τσακισμένο, απόλυτα προσαρμόσιμο στις νέες μορφές «ανταγωνιστικότητας».

Το παραπάνω αποτελεί και την πεμπτουσία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που συζητιέται σε επίπεδο «κοινωνικού εταιρισμού», από τη συμμαχία των προθύμων. Το φθινόπωρο σκοπεύουν να το περάσουν και από τη Βουλή, για να θωρακίσουν, να εμπλουτίσουν παραπέρα τις κρατικομονοπωλιακές ρυθμίσεις, το νομικό οπλοστάσιο που ξετυλίγεται από το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-τρόικας-πλουτοκρατίας.

Η προσέλκυση «επενδύσεων», τώρα όσο ποτέ άλλοτε, με το πρόγραμμα για τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ, για τα 50 δισ. ευρώ που κλιμακώνουν από σήμερα μέχρι και το 2015, απαιτεί αλλεπάλληλα τέτοια «πακέτα», γερά πρόσθετα μπόνους στα μονοπώλια, νέες φοροαπαλλαγές, κάθε είδους ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις στο λογαριασμό τους.

Η ηγεσία της ΝΔ έχει να παινεύεται για το γεγονός ότι πρώτη αυτή «συνέβαλε» με την πρόταση για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στα επιχειρηματικά κέρδη. Αυτό απαιτούν οι συνθήκες «ανταγωνιστικότητας» που επαγγέλλονται, μαζί με το τσάκισμα του μισθού, του μεροκάματου, της σύνταξης.

Ολα μαζί μέχρι και την τελευταία δεκάρα τα προορίζουν αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της πλουτοκρατίας. Και το νέο λεγόμενο «εθνικό» φορολογικό σύστημα είναι αναπόσπαστο τμήμα του ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού τους, της πολιτικής που έρχεται να συνθλίψει την κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, συνολικά την εργατική τάξη.

Στις διατάξεις του «υπό συζήτηση» νομοσχεδίου βρίσκονται και οι νέες ρυθμίσεις για την παραπέρα αναβάθμιση της φορο-ληστείας απέναντι στο λαϊκό εισόδημα και την κατανάλωση. Το ομολογούν, έμμεσα για την ώρα, και τα κυβερνητικά επιτελεία. Η κάθε ελάφρυνση όπως αυτές που ετοιμάζουν για τα μονοπώλια θα συνεπάγεται και μέτρα «ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος», σύμφωνα με τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου.

Στα λαϊκά στρώματα θα φορτώσουν και την αναπλήρωση της χασούρας που θα εμφανίσουν από τις νέες ελαφρύνσεις προς τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους. Στο μάτι έχουν βάλει τις όποιες «ελαφρύνσεις» των λαϊκών νοικοκυριών που έχουν ξεμείνει μετά τον πρώτο από τους εφαρμοστικούς νόμους τους. Ξανά στο στόχαστρο μπαίνει το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, μαζί και οι «εκπτώσεις» για τις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών που αφορούν σε νοίκια, υγεία, φροντιστήρια παιδιών, τόκους στεγαστικών δανείων για κατοικία κ.ά.

Οι διακηρυγμένοι στόχοι πάλης του ΚΚΕ για τη φορολογία βρίσκονται στον αντίποδα των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων και των επιδιώξεων των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Το ΚΚΕ διεκδικεί: Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τη λαϊκή οικογένεια και κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, αύξηση της φορολογίας στη μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία, αύξηση των συντελεστών φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ