Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ: «Νέα μείωση κατά 2,5 δισ. ευρώ στα έργα του ΕΣΠΑ θα προκαλούσε η αύξηση στο 95% του ποσοστού που συγχρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία. Πρόκειται για το δεύτερο "μαχαίρι" σε διάστημα λίγων ημερών, καθώς η απόφαση της συνόδου κορυφής για αύξηση του ποσοστού από 79% σε 85% είχε φέρει περικοπή 2,1 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά, το ΕΣΠΑ μειώνεται σε αξία από 25,9 δισ. ευρώ σε 21,26 δισ. ευρώ. Και τούτο διότι ναι μεν η συμμετοχή της ΕΕ παραμένει - όπως είχε συμφωνηθεί το 2007 - στα 20,2 δισ. ευρώ, αλλά η συνδρομή του ελληνικού προϋπολογισμού περιορίζεται σε μόλις 1,06 δισ. ευρώ (συγχρηματοδότηση ΕΕ 95%) από 5,7 δισ. ευρώ (συγχρηματοδότηση 79%). Με άλλα λόγια, έργα αξίας 4,64 δισ. ευρώ δε θα γίνουν ποτέ» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ: «Η κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται με τα ταξί, έγινε επικίνδυνη. Aπειλεί όχι μόνο τον τουρισμό της φετινής σεζόν, αλλά και των επόμενων ετών και, φυσικά, όλη την οικονομία (...) η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητη πολιτεία (...) H κυβέρνηση οφείλει, έστω και τώρα, να αναλάβει τις ευθύνες και να πράξει ανάλογα (...) μια κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ένας απλός θεατής ελπίζοντας ότι οι απεργοί κάποια στιγμή θα κουραστούν» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: «Πόση ανομία μπορεί να αντέξει μια κοινωνία; (...) Πότε περνιέται η γραμμή όπου η πλειοψηφία δεν μπορεί να ανεχτεί πλέον την ασυδοσία κάθε οργανωμένης ομάδας και αρχίζει η δική της αντίδραση; (...) διάφορες ομάδες αύξαναν συνεχώς τις διεκδικήσεις τους - σε βάρος του συνόλου (...) Η έλλειψη προσωπικής και ομαδικής πειθαρχίας μας οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο (...) Η οικονομική ανάκαμψη εξαρτάται από τη βούληση της κοινωνίας να αντέξει τις στερήσεις (...) Αυτό απαιτεί πειθαρχία στο προσωπικό επίπεδο (...) η κυβέρνηση δεν τολμάει να εφαρμόσει τους νόμους (...) ομάδες πολιτών πιστεύουν ότι μπορούν να παρανομούν χωρίς συνέπειες, εδραιώνεται μια άδικη κοινωνία, όπου οι ισχυρότεροι ευημερούν σε βάρος των άλλων (...) Βλέποντας τη ζημιά που κάνουν μικρές ομάδες στις προσπάθειες επιβίωσης των άλλων, πλησιάζουμε στο σημείο που αν η κυβέρνηση δεν επιβάλλει το νόμο, η μια ομάδα θα αρχίσει να μάχεται την άλλη, στην προσπάθειά της να επιβιώσει» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ