Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Πρωθυπουργός - πλασιέ κρατικών εταιρειών...

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Σε πλασιέ ξεπουλήματος των κρατικών εταιρειών της χώρας του αναδεικνύεται ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο οποίος, ολοκληρώνοντας τη μίνι περιοδεία του σε Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία, δήλωσε χτες πως οι εθνικές αερογραμμές (TAP) θα ήταν μία «πολύ ισχυρή επένδυση» για το γερμανικό αερομεταφορέα, «Λουφτχάνσα».

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» (Χάντελσμπλατ), ο Πορτογάλος πρωθυπουργός φέρεται να προέβαλε το στρατηγικό πλεονέκτημα που θα έδινε στη γερμανική εταιρεία η αγορά των πορτογαλικών αερογραμμών θυμίζοντας τα μερίδια της αγοράς που έχει σε Αφρική και Λατινική Αμερική. Μάλιστα, σε άλλες δηλώσεις του σε Γερμανούς δημοσιογράφους, ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο σημείωσε πως οι Γερμανοί επενδυτές «είναι πολύ καλοδεχούμενοι» στη χώρα του.

Ο ίδιος βιάστηκε να βγάλει στο σφυρί και την πορτογαλική κρατική εταιρεία ενέργειας «Energias de Portugal», αποκαλύπτοντας ότι ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός EON έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του 20% των μετοχών της εταιρείας...

Το ίδιο διάστημα, ο πρωθυπουργός έστειλε σε σχετική αποστολή και τον υπουργό Οικονομικών Πάολου Πόρτας στις πορτογαλόφωνες Αγκόλα, Μοζαμβίκη και Βραζιλία προς αναζήτηση επενδυτών για το ξεπούλημα και άλλων κρατικών εταιρειών στο μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ