Σάββατο 3 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πασχίζει για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου

«Οπως γνωρίζετε, η Ελλάδα γειτνιάζει άμεσα με τη Λιβύη και, από την πρώτη στιγμή, παρείχαμε ενεργό στήριξη, μέσω της βάσης και της υποδομής που διαθέτουμε στη Σούδα (...) και συμμετείχαμε σε επιχειρήσεις, μέσω των διαφόρων ελληνικών αεροπορικών μας βάσεων»! Η κυνική ομολογία του Γ. Παπανδρέου για την ενεργό συμμετοχή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη αποτέλεσε το «διαβατήριο» που χρησιμοποίησε, προχτές, στο Παρίσι για να εξασφαλίσει κομμάτι από τη λεία για την ντόπια πλουτοκρατία.

Στην παρέμβασή του στη διάσκεψη των ιμπεριαλιστών στη γαλλική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε υποκριτικά να αναφερθεί στο «ανθρωπιστικό έργο», που δήθεν προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση. Τόνισε ότι «η ανάπτυξη των υπαρχόντων φυσικών πόρων» της Λιβύης πρέπει να γίνει με σχέδιο και υιοθέτησε την πρόταση των Νορβηγών να υπάρξει εκτενής καταγραφή των πετρελαϊκών κοιτασμάτων της Λιβύης και να δημιουργηθούν οι «αναγκαίοι θεσμοί» για την εκμετάλλευσή τους!

Ταυτόχρονα ο Γ. Παπανδρέου, καταγράφοντας τις «εμπειρίες» των ελληνικών κυβερνήσεων από τις ανατροπές στα Βαλκάνια, τόνισε ότι «οι εξελίξεις στη Λιβύη και στις υπόλοιπες χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μεσογείου προσφέρουν νέες ευκαιρίες και διανοίγουν δυνατότητες που, μέχρι πρότινος, παρέμεναν αναξιοποίητες». Ξεκαθάρισε ακόμα ότι η Κρήτη θα «συνεχίσει να αποτελεί κομβικό σημείο για πολλές από τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις», παράλληλα ως βασικό προπύργιο για τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Λιβύη, και μιλώντας σαν «ντίλερ» του εφοπλιστικού κεφαλαίου σημείωσε ότι από τη στιγμή που «θα δοθεί το πράσινο φως και υπάρξει η σχετική χρηματοδότηση, ο αντίστοιχος ελληνικός φορέας (σ.σ. ΕΥΔΑΠ) προτίθεται, από αύριο κιόλας, να αρχίσει τη μεταφορά 175.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού, ποσότητα που θα φέρνουν στην Τρίπολη ανά δεκαήμερο 5 ειδικά μισθωμένα τάνκερ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ