Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια της πλουτοκρατίας

Σύσκεψη σωματείων για οργανωμένη αντίσταση στη φοροληστεία

Nα αρνηθούν, με οργανωμένο τρόπο, την πληρωμή των χαρατσιών που επιβάλλει η κυβέρνηση, καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της περιοχής το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στο πλαίσιο μιας οργανωμένης λαϊκής αντίδρασης, καλούνται να μην πληρώσουν την «έκτακτη εισφορά» και κάθε άλλο χαράτσι και να καταθέσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια που θα λάβουν στα εργατικά σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο.

Σε σύσκεψη σωματείων που πραγματοποιήθηκε προχτές βράδυ, ο Τ. Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ, σημείωσε ότι «με τα νέα φορολογικά μέτρα καταληστεύουν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες», επισημαίνοντας ότι όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που οι πραγματικοί μισθοί έχουν μειωθεί δραστικά, η ανεργία καλπάζει, οι εργασιακές σχέσεις έχουν ελαστικοποιηθεί, τα όρια συνταξιοδότησης αυξήθηκαν, η Παιδεία και η Υγεία εμπορευματοποιήθηκαν. Αναφερόμενος στην ανάγκη οργανωμένης εργατικής - λαϊκής άρνησης χαρατσιών, ο Τ. Τσιαπλές υπογράμμισε: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, τις διάφορες υπηρεσίες να μην τολμήσουν να πάρουν μέτρα εναντίον όσων δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια. Με αποφασιστικότητα θα σταθούμε απέναντι σε όποιους προσπαθήσουν, στο όνομα της φοροδιαφυγής, να στερήσουν από το λαό τις βασικές του ανάγκες».

Στη συζήτηση που ακολούθησε τονίστηκε η ανάγκη συγκρότησης ενός κινήματος άρνησης και απειθαρχίας στην προσπάθεια της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της δυνάμεων να πληρώσει ο λαός τα βάρη της κρίσης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ν' αρχίσουν, αμέσως, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς με την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων και για το αμέσως επόμενο διάστημα να οργανωθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις - π.χ συγκεντρώσεις έξω από τις εφορίες κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ