Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συμμέτοχος στην επιτάχυνση των ανατροπών

Τα μέτρα που εξήγγειλε χτες ο Ευ. Βενιζέλος είναι στην πλειοψηφία τους προτάσεις που έχει καταθέσει ή έχει στηρίξει ο Α. Σαμαράς

Δεδομένη είναι η συστράτευση και η έμπρακτη στήριξη της ηγεσίας της ΝΔ στα σαρωτικά μέτρα και τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί τάχιστα η κυβέρνηση, αποκηρύσσοντας ταυτόχρονα φραστικά το σενάριο της συγκυβέρνησης για λόγους ψηφοθηρικούς. Δεν είναι τυχαίο ότι η λαλίστατη κατά τα άλλα ηγεσία της ΝΔ απέφυγε να εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης που αποφάσισε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στείλει μήνυμα έμμεσης, αλλά σαφούς στήριξης σε μέτρα που οδηγούν σε βαθιά και μόνιμη χρεοκοπία το λαό.

Αλλωστε, η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί «δικές της» σχεδόν όλες τις ανατροπές που εξήγγειλε χτες ο υπουργός Οικονομικών (εργασιακή εφεδρεία, ιδιωτικοποιήσεις, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, απελευθέρωση επαγγελμάτων, μείωση μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και ευέλικτες εργασιακές σχέσεις), ενώ εδώ και μήνες πιέζει για την ταχύτερη εφαρμογή τους.

Ταυτόχρονα, σε μια προσπάθεια να κερδίσει η ΝΔ το πάνω χέρι στη συναίνεση, στελέχη του κόμματος αποδοκιμάζουν το σενάριο της συγκυβέρνησης, αλλά την ίδια στιγμή ενισχύουν την έμπρακτη στήριξη στα άγρια μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. «Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση, όχι, όμως, με την έννοια της συγκυβέρνησης, αλλά με την έννοια του όσο το δυνατόν μεγαλύτερης σύμπτωσης σε νομοσχέδια και πολιτικές», δήλωσε χαρακτηριστικά χτες (στον «Real Fm») ο τομεάρχης Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Κ. Μητσοτάκης, με νέα παρέμβαση χτες, ζητώντας «ευρεία εθνική συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων» και στήριξη της κυβέρνησης για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα. «Η ευρεία συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και ιδιαίτερα των δυο μεγάλων κομμάτων αποτελεί προϋπόθεση για να βγει σήμερα η Ελλάδα από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται», τόνισε από τα Χανιά. «Πρέπει να βοηθήσουμε αυτή την κυβέρνηση να ακολουθήσει μια πολιτική που είναι μονόδρομος», έσπευσε να διευκρινίσει, υπερθεματίζοντας των διαρθρωτικών αλλαγών «για να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική», όπως είπε.

Ο Κ. Μητσοτάκης τάχθηκε κατά της συγκυβέρνησης, κάλεσε, όμως, την αντιπολίτευση να βοηθήσει στην «πολιτική των αλλαγών», η οποία, όπως είπε, είναι μονόδρομος. «Αλλες λύσεις, μαγικές δεν υπάρχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε ερώτηση για την αναγκαιότητα να πάει η χώρα σε εκλογές, δήλωσε ότι «οι εκλογές δεν θα βοηθήσουν και δεν νομίζω ότι θα γίνουν εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ