Σάββατο 17 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Συλλαλητήρια την ερχόμενη Τρίτη

Στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και σε πολλές ακόμα πόλεις

Σε συλλαλητήρια την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη καλούν τους μαθητές τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων σε διάφορες πόλεις της χώρας. Οι απαιτήσεις των μαθητών, όπως καταγράφονται στα πλαίσια των Συντονιστικών, συγκλίνουν στα εξής: Αμεση χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών τους, να δοθούν όλα τα βιβλία, να μην υπάρχει κανένα κενό σε καθηγητές και να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, να μη συγχωνευτεί ή καταργηθεί κανένα σχολείο.

Τα αγωνιστικά ραντεβού που έχουν δοθεί είναι:

  • Στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στο Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Στην Πάτρα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.
  • Ακόμα, μαθητικά συλλαλητήρια στις 12.30 το μεσημέρι σε πλατείες της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Σιάτιστας και της Φλώρινας.

Στον Πειραιά, συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, με κεντρικό σύνθημα: «Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία».

Δράσεις για την επιτυχία των κινητοποιήσεων

Κοινές περιοδείες σε ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και τη Βέροια πραγματοποιούν τα Συντονιστικά των μαθητών και το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της πανεξόρμησης για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που οργανώνονται την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη. Στη Θεσσαλονίκη χτες έγιναν περιοδείες σε «Κόκκινο», Ευκλείδη, Σταυρούπολη, Εύοσμο, επίσης στο ΕΠΑΛ Βέροιας και στο 2ο ΕΠΑΛ Σερρών. Τη Δευτέρα προγραμματίζονται περιοδείες στο ΒΙΑΜΥΛ, στη Σίνδο και στο «Δημόκριτο».

Προχτές το μεσημέρι, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας πραγματοποίησε συμβολική κινητοποίηση. Οι μαθητές απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο έξω από το δημαρχείο, διεκδικώντας βιβλία, καθηγητές, κτιριακές υποδομές, ενώ κυριαρχούσαν τα συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν δεκάδες γενικές συνελεύσεις σε σχολεία της πόλης που κατέληξαν σε αγωνιστικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις της επόμενης βδομάδας. Το Συντονιστικό Πάτρας καλεί σε συνέλευση αύριο Κυριακή, στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Την Πέμπτη η απεργία των εκπαιδευτικών

Επόμενος μεγάλος αγωνιστικός σταθμός για την Παιδεία την ερχόμενη βδομάδα είναι η απεργία των δασκάλων και των νηπιαγωγών, την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί σε μαζική συμμετοχή και οργάνωση της απεργίας και σε συγκέντρωση την Πέμπτη, στην Ομόνοια, στις 12 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ