Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΣΕΡΡΩΝ
Απαράδεκτες οι καθυστερήσεις συνταξιοδότησης

«Θεωρούμε απαράδεκτο να καθυστερεί η καταβολή της σύνταξης μέχρι και 10 χρόνια, όπως στο Επικουρικό του Μετάλλου, ή μέχρι 3 χρόνια, όπως συμβαίνει με το Επικουρικό των οικοδόμων», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Σερρών, μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συζήτησε το θέμα της καταβολής των συντάξεων στην τελευταία του συνεδρίαση.

Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, επισημαίνει η ανακοίνωση, δείχνει ότι δεν υπάρχει το ενδιαφέρον για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα οικονομικά προβλήματα των απόμαχων της δουλιάς. Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Σερρών ζητά από τους αρμόδιους να στελεχωθούν τα επικουρικά ταμεία με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να καταβάλλονται οι συντάξεις στους δικαιούχους χωρίς καθυστέρηση.

Το ΔΣ στην απόφασή του εκφράζει ακόμα την υποστήριξή του στο αίτημα της Ομοσπονδίας Συνταξιουχικών Οργανώσεων για έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150.000 προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα έξοδα θέρμανσης και να καλυφθούν οι απώλειες στο εισόδημα των συνταξιούχων και ζητά ακόμα την άμεση υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του πρωθυπουργού για αύξηση της κατώτατης σύνταξης στο ποσό των 152.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ