Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Στη μάχη για την επιτυχία των απεργιών 5 και 19 Οκτώβρη

Με πρώτο σταθμό στις 5 Οκτώβρη, με την απεργία σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ και κλιμάκωση με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη, οι ταξικές δυνάμεις ρίχνονται στις απεργιακές μάχες ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, κλιμακώνοντας την πάλη τους για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου με ανακοίνωσή της, μεταφέρει την απεργία που είχε ορίσει για τις 11 του μήνα, στις 19 Οκτώβρη, και τονίζει: «Η 19η Οκτώβρη να είναι η μέρα που θα νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, που θα πάρουν μέρος μαζικά, καθολικά, όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία». Και σημειώνει: «Η συναίνεση και η ανοχή στην πολιτική που συντρίβει τα δικαιώματά μας, είναι εγκληματική. Ο δρόμος της ανυπακοής και της απειθαρχίας στα φοροχαράτσια, οργανωμένα, μαζικά μέσα από τα Σωματεία, είναι μονόδρομος, μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια, να τους δυσκολέψουμε, να αποτρέψουμε τη φοροληστεία, να μην πληρώσουμε τα φοροχαράτσια. Βαδίζοντας σταθερά και αταλάντευτα το δρόμο της κοινής δράσης και συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται το ίδιο, σε ρήξη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για να ανοίξει η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης για την εξυπηρέτηση των αναγκών του εργαζόμενου και όχι για τα κέρδη του κεφαλαίου».

Αντίστοιχα, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, επισημαίνει: «Να οργανώσουμε τη συζήτηση και τον αγώνα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα μικρομάγαζα, συντονίζουμε τη δράση μας για τη συλλογική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, μαζικοποιούμε το σωματείο μας, στήνουμε σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς. Οργανώνουμε την αλληλεγγύη στους ανέργους, στους εργαζόμενους που δεν πληρώνονται, στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους, που δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια και φόρους».

Στην οργάνωση του απεργιακού αγώνα προχωρούν ήδη τα κλαδικά Συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αθήνας και Πειραιά καθώς και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, όπως ανακοίνωσαν στη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξής τους, επισημαίνοντας πως θα δώσουν τη μάχη για να μη δουλέψει ξενοδοχείο, εστιατόριο, καμιά επισιτιστική επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ