Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ...

Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: «Τα επόμενα χρόνια προβλέπονται πολύ δύσκολα, καθώς τα εισοδήματα συρρικνώνονται, οι φόροι αυξάνουν και η ανεργία εκτοξεύεται. Πώς θα αντέξουν τα νοικοκυριά ενδεχόμενη εκτίναξη των τιμολογίων του ρεύματος;» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ: «Η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα οξύνεται μέρα με τη μέρα (...) στο εσωτερικό διαμορφώνονται συνθήκες γενικευμένης αναταραχής και αναρχίας (...) Είναι καιρός να συγκληθεί πάλι συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών (...) Είναι ανάγκη αυτήν την ώρα να (...) ακουστούν οι φωνές των έμπειρων πολιτικών οι οποίοι δεν δεσμεύονται πλέον από τον εφιάλτη του πολιτικού κόστους» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΛΑΘΟΣ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: «Ενα τέρας κυοφορείται στα σπλάγχνα της Ευρώπης (...) Ενας αναγνώστης της ιρλανδικής "Ιντιπέντεντ" από το Μέινουθ γράφει πώς φαντάζεται τη χώρα του στο μέλλον (...) "Στο τέλος, τα μικρομάγαζα και οι άνθρωποι που δούλευαν σε αυτά εξαφανίστηκαν, διωγμένοι από τους φόρους και τα χρέη. Κάποιοι από αυτούς βολεύτηκαν σε ένα κομματάκι γης, όπως οι κολίγοι στα παλιά χρόνια, μόνο και μόνο για να συντηρούνται και να ζουν μακριά από την απειλή των ληστειών και της βίας (...) Η αστυνομία και το κράτος είναι ανύπαρκτα. Οι πλούσιοι ζουν σε οχυρωμένα μέγαρα (...) Στην αποβάθρα του Γουότερφορντ αποβιβάζεται ο στρατός της νέας "Συμμαχίας της Μεσευρώπης" (...) Η χώρα (...) βουλιάζει και αυτή στην κοινωνική κρίση μαζί με άλλες χώρες της λιτότητας (...) οι λαοί τους δεν έχουν τίποτα πια να χάσουν παρά μονάχα τις αλυσίδες της λιτότητας"» (η καταγραφή και το σχόλιο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ