Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Συγκέντρωση χτες στο υπουργείο Υγείας

Οι ανάπηροι διαδήλωσαν χτες με τις οικογένειές τους, με εργαζόμενους στην ειδική αγωγή και σπουδαστές από σχολές Υγείας

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας άτομα με αναπηρία, γονείς ΑμΕΑ, εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή, εργαζόμενοι, γονείς και μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και σπουδαστές από σχολές Υγείας, με τις σημαίες του ΜΑΣ. Οπως έγραφε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), «Κόβουν θεραπείες, φάρμακα, τεχνικά βοηθήματα, βάζουν τροφεία, εμπορεύονται τις ανάγκες μας. Ξεσηκωμός! Λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή».

Οι διαδηλωτές έφτασαν στο υπουργείο Υγείας φωνάζοντας «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία και όχι παροχές για την πλουτοκρατία» και «τσουβάλια με ευρώ στους τραπεζίτες, τα ειδικά σχολεία τα 'κάναν αποθήκες». Μιλώντας από τη ντουντούκα, ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ, τόνισε πως οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους έχουν γονατίσει, καθώς κόβονται και οι υποτυπώδεις παροχές, ενώ έχουν να αντιμετώπισουν και την κυβερνητική καταστολή, που σέρνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους του ΚΕΑΤ.

Η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της καρατομεί τις αναπηρικές συντάξεις, κόβει τα προνοιακά επιδόματα, αφήνει περίπου 186.000 παιδιά εκτός των ειδικών σχολείων, αφήνει για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους. Οπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Χάρης Χουρδάκης, πολυεθνικές στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας και δικαιώματα για εργαζόμενους και ασθενείς, δε συμβιβάζονται.

Παίρνοντας το λόγο ένας σπουδαστής εκ μέρους του ΜΑΣ, σημείωσε πως χιλιάδες πτυχιούχοι παραμένουν άνεργοι, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες παιδιά αποκλείονται από την ειδική αγωγή και άλλες προνοιακές δομές. Πρόσθεσε πως παλεύουν για να βγάζουν οι σχολές υγειονομικούς, ολοκληρωμένους επιστήμονες που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και δε θα είναι «πλασιέ» των φαρμακευτικών και άλλων εταιρειών.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου, η οποία μετέφερε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα για να γίνουν άμεσα προσλήψεις στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους γονείς παιδιών με βαριά αναπηρία και όλοι οι ανάπηροι να απορροφηθούν σε κρατικές δομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ