Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπερασπίζεται τις ιμπεριαλιστικές λυκοφιλίες

Ενεργός η εμπλοκή της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς που εξελίσσονται στην Αν. Μεσόγειο

Αποκαλυπτική για την ενεργό εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ανατολική Μεσόγειο και τη στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ, ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Αμυνας Π. Μπεγλίτη χτες στην Βουλή, με αφορμή Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός υπερασπίστηκε τη στενή συνεργασία της κυβέρνησης με το Ισραήλ, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι η Ελλάδα καθυστέρησε πολύ να αναπτύξει αυτές τις σχέσεις.

Στηρίζοντας πλήρως τον επιθετικό ρόλο του Ισραήλ στην περιοχή και εξισώνοντας το θύτη με το θύμα, είπε ότι πρέπει να αναγνωριστεί σε αυτή τη χώρα το δικαίωμα «στην επιβίωση και την ύπαρξή του σε ασφαλή διεθνή σύνορα», χωρίς να πει κουβέντα για την κατοχή των Παλαιστινιακών και άλλων αραβικών εδαφών.

Υποκριτικά συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν δικό τους κράτος και την ίδια στιγμή ταυτίστηκε με τη θέση του Ισραήλ ότι κάτι τέτοιο δε θα γίνει με μονομερείς ενέργειες (σ.σ. προσφυγή στην Γενική Συνέλευση) αλλά με διαπραγματεύσεις, ακυρώνοντας επί της ουσίας το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής στον ΟΗΕ για αναγνώριση κυρίαρχου κράτους.

Απαντώντας στους υπουργικούς ισχυρισμούς, ότι οι επιλογές στην εξωτερική πολιτική «υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας», ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζής, στην παρέμβασή του είπε οι επιλογές της κυβέρνησης «εξυπηρετούν τα συμφέροντα και την πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των μονοπωλίων». Στην περιοχή μας, είπε, «οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και διαμορφώνονται προϋποθέσεις για επικίνδυνες εξελίξεις και γενικευμένες συγκρούσεις και αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσονται οι σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ με αιχμή τη συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Το ΚΚΕ, συνέχισε, «έχει καταγγείλει την κυβέρνηση για τις στρατιωτικοπολιτικές συμφωνίες με το Ισραήλ οι οποίες ενισχύουν την επιθετικότητα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, για τους οποίους η κυβέρνηση στο θέμα της ίδρυσης του κράτους τους, ταυτίζεται με τις θέσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ