Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δημοτική... τρόικα για μετανάστες

«Η "Ενότητα για τη Νέα Ιωνία" είναι η όχθη της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συνύπαρξης και της αποδοχής. Αντί για ξενοφοβία ή εκδηλώσεις βίας σε βάρος μεταναστών (ιδιαίτερα Πακιστανών, που δεν τους επιτρέπεται να φέρουν εδώ την οικογένειά τους), επιζητούμε την ένταξη στην κοινωνία μας, τη γνωριμία με τον πολιτισμό τους».

Η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» (στηρίχτηκε από το ΣΥΝ, μέρος του ΠΑΣΟΚ και άλλες... αριστερές δυνάμεις) είναι η νυν Δημοτική Αρχή και τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμά της, όπου προτάσσεται το σύνθημα: «Να μετατρέψουμε το φόβο και την οργή για την κρίση σε τοπική δύναμη κοινωνικής αλληλεγγύης, βαθιάς οικολογικής και συμμετοχικής αλλαγής».

Η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας φρόντισε να αποδείξει δις το ακριβώς αντίθετο για τους μετανάστες: Την 1/8/2011 με τη συνεργασία των όμορων Δήμων Γαλατσίου και Φιλοθέης - Ψυχικού, την παρουσία της Αστυνομίας και εισαγγελέα κατεδάφισε τον αυθαίρετο καταυλισμό των Τσιγγάνων - είναι μετανάστες από την Αλβανία - ενώ στις 26/9/2011 ο δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης, ως πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας της Νέας Ιωνίας, έδωσε εντολή να σχηματιστεί μεικτό κλιμάκιο αντρών της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. και με τη συνοδεία απορριμματοφόρου κατέστρεψαν την πραμάτεια μικροπωλητών, πετώντας στα σκουπίδια και τα κουλούρια ενός φουκαρά κουλουρά, γιατί τους θεώρησαν υπεύθυνους για το πάγωμα της αγοράς στη Νέα Ιωνία. «Στους μικροπωλητές (κατά κύριο λόγο Πακιστανούς μετανάστες) επιβλήθηκαν και υψηλά πρόστιμα ύψους 7.000 ευρώ (όπως προβλέπεται από το νόμο), ενώ, όπως καταγγέλθηκε, έγιναν επιχειρήσεις και σε σπίτια όπου έμεναν κάποιοι εξ αυτών», αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου μπήκε - και συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα - από τους συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Πώς μπορούν οι φουκαράδες οι μετανάστες να αντέξουν τα πρόστιμα 7.000 ευρώ, διά χειρός της δημοτικής... τρόικας; Και η υποτιθέμενη ένταξή τους στην κοινωνία να επαφίεται στη... συμμετοχική συνεργασία Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας!!

Λίγη τσίπα δεν υπάρχει πια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ