Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στην υπηρεσία του κεφαλαίου...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ, από απόψεις και εκτιμήσεις για την πορεία της κρίσης βρίθει η επικαιρότητα. Ο καθένας λέει το λογάκι του...

Ο Τζορτζ Σόρος ζητάει ενιαία διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη, ο Γερμανός πρώην υπουργός Π. Στάινμπρουκ δηλώνει πως η Ελλάδα έχει πτωχεύσει και ο Ρομπάι με τον Σόιμπλε ζητούν άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί.

Σε αυτούς προσθέστε μια έκθεση της HSBC, που προβλέπει κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης, και καμιά 50αριά «διακεκριμένους οικονομολόγους», που ζητάνε επίσης «άμεσα» και «αποφασιστικά» μέτρα.

Ποιος από όλους αυτούς - αλλά και όσους θα ακούσουμε ακόμη - ασχολείται με το επίπεδο ζωής και τα δικαιώματα των εργαζομένων τόσο στην ΕΕ όσο και στην Ελλάδα;

Φυσικά, κανένας. Τέτοιες απόψεις είναι εξοβελισμένες από τον «παγκόσμιο προβληματισμό» για την οικονομική κρίση και φυσικά την κατεύθυνση ακολουθούν πιστά και τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, άπαντες συζητάνε με δεδομένες τις πολιτικές λιτότητας, υπερφορολόγησης και κατάργησης δικαιωμάτων που εφαρμόζονται παντού στην ΕΕ, είτε υπάρχει δημόσιο χρέος, είτε όχι.

Προφανώς, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από όλους αυτούς τους «ειδικούς» και τους «γκουρού» της παγκόσμιας οικονομίας. Στο κάτω κάτω τα συμφέροντά τους υπηρετούν μια και όλοι εμπλέκονται με συγκεκριμένες μερίδες του κεφαλαίου.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ παρατείνεται - σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν - η ημερομηνία για την πληρωμή της περίφημης «εισφοράς αλληλεγγύης». Για να... διευκολυνθούν, λέει, οι φορολογούμενοι.

Από τέτοιες «διευκολύνσεις» πολλές θα δούμε ακόμη και πολλές ημερομηνίες θα παραταθούν. Ομως, σε τίποτε δε θα αλλάξει αυτό την πραγματικότητα. Αυτή που λέει ότι ο κόσμος και ΔΕΝ ΕΧΕΙ και δεν θέλει να πληρώσει τα χαράτσια που του επιβάλλουν.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ