Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ «ΔΕΗ ΑΕ»
Αρνήθηκε διακανονισμό σε εργαζόμενο που συντηρεί 5 ανθρώπους!

Δυναμική παρέμβαση του ΠΑΜΕ

Σκληραίνει τη στάση της η ΔΕΗ σε αιτήματα διακανονισμών και επανασύνδεσης του ρεύματος σε οικογένειες ανέργων και απλήρωτων εργαζομένων καθώς, όπως φαίνεται, προετοιμάζει το έδαφος, κατ' εντολή της κυβέρνησης, προκειμένου να αποκρούσει τη μαζική άρνηση πληρωμών για το τέλος ακινήτων. Ετσι, με κεντρική παρέμβαση της διοίκησης της «ΔΕΗ ΑΕ», ο διευθυντής της ΔΕΗ στην Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, για δεύτερη φορά, αρνήθηκε να κάνει διακανονισμό των οφειλών σε εργαζόμενο που συντηρεί 6μελή οικογένεια με ένα μόνο μισθό που κι αυτός όμως δεν του καταβάλλεται εδώ και 6 μήνες.

Απέναντι σε αυτή την άκαμπτη στάση της «ΔΕΗ ΑΕ», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, χτες, πραγματοποίησαν κατάληψη των ταμείων του καταστήματος της ΔΕΗ στην Αγίου Δημητρίου. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν πως δε θα σταματήσουν τη δράση τους.

Ο Θ. Β. είναι εργαζόμενος της Δημοτικής Επιχείρησης Τριανδρίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι απλήρωτος εδώ και 6 μήνες. Με τον ένα αυτό μισθό, που δεν τον πληρώνεται, πρέπει να συντηρεί τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά που είναι άνεργοι για μήνες, καθώς επίσης ένα εγγόνι και μια γιαγιά που είναι άρρωστη στο κρεβάτι.

Σ' αυτή την οικογένεια η ΔΕΗ αρνείται διακανονισμό της οφειλής, που έχει φτάσει στα 1.400 ευρώ. Ο Θ. Β. πρότεινε να πληρώσει τώρα 500 ευρώ και να γίνει διακανονισμός για τα υπόλοιπα. Ο διευθυντής του καταστήματος της ΔΕΗ του ζήτησε να πληρώσει το σύνολο του ποσού για να γίνει επανατοποθέτηση της «χελώνας» και επανασύνδεση του ρεύματος.

Μόλις προχτές, με δυναμική παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Συκεών, σε άλλο κατάστημα της ΔΕΗ, επιτεύχθηκε διακανονισμός της οφειλής και επανασύνδεση του ρεύματος σε δύο οικογένειες ανέργων.

Η μία περίπτωση αφορά νέο ζευγάρι, με ένα βρέφος, όπου η γυναίκα είναι άνεργη επί 1,5 χρόνο και ο άνδρας, με 51% αναπηρία, προσπαθεί να φέρνει μεροκάματο κάνοντας όποτε μπορεί τη δουλειά του διανομέα.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά μονογονεϊκή οικογένεια. Η μητέρα είναι άνεργη για 2,5 χρόνια και ο γιος άνεργος οικοδόμος.

Η Λαϊκή Επιτροπή Συκεών, μετά την παρέμβασή της στη ΔΕΗ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να απαλλάξει τους άνεργους από τα δημοτικά τέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ