Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΑΤ
Σέρνουν στα δικαστήρια απλήρωτους εργαζόμενους!

Ποινικοποίησαν τον αγώνα που κάνουν εργαζόμενοι, τυφλοί μαθητές και γονείς για να μην κλείσει το μοναδικό κέντρο για τυφλούς στη χώρα

Από τη συγκέντρωση μαθητών γονιών κι εργαζομένων, χθες το μεσημέρι στα δικαστήρια
Από τη συγκέντρωση μαθητών γονιών κι εργαζομένων, χθες το μεσημέρι στα δικαστήρια
Στο «εδώλιο του κατηγορουμένου» δεν δίστασε να καθίσει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), που είναι εδώ και 9 μήνες απλήρωτοι, τους τυφλούς μαθητές και τους γονείς τους, που όλοι μαζί παλεύουν για να κρατήσουν ζωντανό το μοναδικό κέντρο για τυφλούς της χώρας! Και όπως τους ενημέρωσαν προφορικά, αργά χθες το βράδυ (επισήμως η απόφαση του δικαστηρίου θα τους κοινοποιηθεί τη Δευτέρα) η κινητοποίησή τους κρίθηκε παράνομη!

Χθες η Διοίκηση του ΚΕΑΤ (σ.σ. ΝΠΔΔ εποπτευόμενο από το υπουργείο Υγείας) κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του σωματείου Εργαζομένων ζητώντας «να κριθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική», χωρίς ωστόσο οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε απεργία, αλλά εδώ και δέκα μέρες κινητοποιούνται πολύμορφα μαζί με το σύλλογο γονέων και τους ίδιους τους μαθητές και έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου στην Καλλιθέα μετά από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, τόσο των εργαζομένων, όσο και των γονέων.

Σε λίγες ώρες μετά την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων, οι εργαζόμενοι σέρνονταν στα δικαστήρια. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι τυφλοί μαθητές και οι γονείς τους.

Η οργή στην αίθουσα του δικαστηρίου «ξεχείλιζε»: «Η κυβέρνηση και η διοίκηση έπρεπε να δικάζονται και όχι εμείς!», «κλείνουν το μοναδικό κέντρο για τυφλούς μαθητές», «οι ...φιλεύσπλαχνοι του υπουργείου θέλουν να δουλεύουμε τσάμπα!», φώναζαν εργαζόμενοι, γονείς και μαθητές.

Η μάρτυρας για λογαριασμό της Διοίκησης, που είναι και η ίδια συμβασιούχος, απλήρωτη εδώ και 9 μήνες, ισχυρίστηκε πως οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εξαιτίας του ...ανασχηματισμού της κυβέρνησης που έγινε τον Ιούνη! Επίσης υποστήριξε πως δεν έγινε με τη συναίνεση όλων η κατάληψη, παρότι υπάρχουν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και άφησε υπονοούμενα σχετικά με την ασφάλεια των οικότροφων μαθητών, για τη λειτουργία του ΚΕΑΤ που παρεμποδίζεται από την κατάληψη κ.ά. Ωστόσο, παραδέχτηκε πως οι οικότροφοι μαθητές παραμένουν στο υπό κατάληψη κτίριο με συναίνεση των γονιών τους και πως στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν εκτός από τους εργαζόμενους και οι ίδιοι οι μαθητές και οι γονείς τους.

Παίρνοντας το λόγο η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, γραμματέας του σωματείου Εργαζομένων, τόνισε ότι πρόκειται για έναν συνολικό και πολύχρονο αγώνα όλων για να συνεχίσει να λειτουργεί το ΚΕΑΤ, το οποίο απαξιώνεται εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις και οδηγείται στο κλείσιμο. Υπογράμμισε πως η φροντίδα των οικότροφων μαθητών που παραμένουν στην κατάληψη γίνεται με έξοδα του σωματείου, καθώς η Διοίκηση έχει κλειδώσει τα τρόφιμα. Πρόσθεσε δε, ότι τα απογευματινά σχολεία του ΚΕΑΤ έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργούσαν καθώς οι απλήρωτοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ