Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Μπεγλίτη - Γιλμάζ στην Αττάλεια

«Πρόοδο» στα ΝΑΤΟικής έμπνευσης Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, διαπιστώνει ο Ελληνας υπουργός Αμυνας

«Πρόοδο» στην προώθηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) διαπίστωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Μπεγλίτης, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Αμυνας, Ι. Γιλμάζ, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Αμυνας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας.

«Ειλικρινά, έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο, αλλά μπορούμε να εργαστούμε πολύ περισσότερο», είπε αναφερόμενος στα αμερικανοΝΑΤΟικής έμπνευσης ΜΟΕ, λίγα μόλις 24ωρα μετά τις προκλητικές πτήσεις τουρκικών μαχητικών στο βόρειο και το κεντρικό Αιγαίο, όπου επιχείρησαν να διακόψουν τα ελληνικά μαχητικά που πετούσαν προς τη Θράκη για την υποστήριξη χερσαίων δυνάμεων στο πλαίσιο ελληνικής άσκησης. Μάλιστα, ελληνικά και τουρκικά μαχητικά ενεπλάκησαν και σε εικονικές αερομαχίες (εγκλωβισμός στα οπλικά συστήματα), για πρώτη φορά μετά από δύο σχεδόν χρόνια.

«Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε και να ανιχνεύσουμε νέους τομείς, όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», είπε σε δηλώσεις του ο Π. Μπεγλίτης και επιβεβαίωσε την κλιμακούμενη ένταση στις διμερείς σχέσεις, κάνοντας λόγο για παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου «που είχαμε να το δούμε εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο».

Ο Π. Μπεγλίτης είπε ακόμη πως συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του «τις πρακτικές της Τουρκίας στην περιοχή του Καστελόριζου» και «βεβαίως, είχαμε και τη ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην Κύπρο, με αφορμή τις έρευνες που συνεχίζονται στο πλαίσιο της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας». Για να προσθέσει ότι μετέφερε εκ μέρους του πρωθυπουργού την άποψη, πως «αυτό που προέχει για εμάς είναι να σταματήσουν ανάλογες συμπεριφορές. Δεν ωφελούν σε τίποτα, δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα και δηλητηριάζουν τις διμερείς σχέσεις. Εμείς θέλουμε την εμβάθυνση, την ανάπτυξη και την επέκταση των διμερών σχέσεων, που είναι προς όφελος των δύο λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ