Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κρωξίματα αντίδρασης

Σε συνέντευξή του χτες στον ρ/σ του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε μεταξύ άλλων «για τις καταλήψεις στην παιδεία»: «Κάποιοι έχουν επενδύσει στο χάος και συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτό για τα δικά τους οφέλη. Το πιο κακό δε, είναι πως σε αυτήν τους την προσπάθεια βρίσκουν και συμπόρευση από οργανώσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πρέπει να επιστρέψει στη χώρα η νομιμότητα, εξαιτίας αυτής της ανομίας εν πολλοίς βρισκόμαστε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα».

Από κόρακα, κρα περιμένεις να ακούσεις. Αλλά τα κρωξίματα του ΛΑ.Ο.Σ. προκαλούν την κοινή λογική. Αναμενόμενο να χαρακτηρίζει τους αγώνες του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος σαν «ανομία». Για τον ΛΑ.Ο.Σ. και το δόγμα του «νόμος είναι το συμφέρον του κεφαλαίου», κάθε αντίδραση στην πολιτική που τσακίζει το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο, ταυτίζεται με την «ανομία». Αλλά πάει πολύ να ισχυρίζεται ο Γ. Καρατζαφέρης ότι οι αγώνες του λαού και των παιδιών του προκάλεσαν την κρίση και τα χρέη και τα ελλείμματα. Αποψη πάνω στην οποία πατάει και η πρότασή του να μπει η χώρα και ο λαός σε γύψο.

Οι αγώνες του λαού και των παιδιών του είτε για τα αυτονόητα, όπως το να έχουν βιβλία στα σχολεία τους, είτε για μια καλύτερη ζωή, που δικαιούνται να απολαύσουν, είναι υγεία και δίνουν ελπίδα. Απόψεις σαν του ΛΑ.Ο.Σ. μυρίζουν μούχλα και σαπίλα, όπως σάπιο είναι το σύστημα που θέλουν να υπηρετήσουν. Τέτοιες απόψεις δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική, δεν θα αντέξουν καν στην αναμέτρησή τους με την άποψη - θέση ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού να ορίζει εκείνος τη ζωή του και να απολαμβάνει όσα με τον ιδρώτα του παράγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ