Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ

Η ΒΙΑΣΥΝΗ: «Το νέο "συμβόλαιο" που η κυβέρνηση υπογράφει τώρα με την τρόικα είναι η τελευταία ευκαιρία. Η εφαρμογή του δεν είναι μόνο όρος για την εκταμίευση της έκτης δόσης, είναι ο μοναδικός δρόμος που - υπό προϋποθέσεις - μπορεί να απομακρύνει την Ελλάδα από το χείλος της καταστροφής. Ας τελειώνουμε, λοιπόν, με τις ατέρμονες ενδοκυβερνητικές συσκέψεις και ας προχωρήσουμε σε πράξεις» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΕΝΤΟΛΗ: «Η Ελλάδα βυθίζεται κάθε μέρα και περισσότερο στο χάος. Οι εταίροι μας δυσκολεύονται να πιστέψουν αυτό που βλέπουν, από τις καταλήψεις νευραλγικών υπουργείων (...) Η Ελλάδα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (...) Οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς έδειξαν (...) ότι μπορούν να συνεργασθούν όταν το απαιτεί το συμφέρον του τόπου. Τώρα, σήμερα, πρέπει να συμφωνήσουν στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ: «Στο παρά πέντε και μπροστά στον κίνδυνο να μην εκταμιευθεί η έκτη δόση του δανείου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για την εργασιακή εφεδρεία (...) Πρόκειται, ασφαλώς, για το έσχατο (μέχρι στιγμής) μέτρο, το οποίο υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να πάρει (...) Αφού δεν βρέθηκε άλλος τρόπος και, επιπλέον, τα έσοδα δεν έφτασαν τα προϋπολογισθέντα (...) Πρόκειται, ασφαλώς, για καθοριστικής σημασίας εξέλιξη (...) Η λύση της άμεσης και μαζικής συνταξιοδότησης, πέρα απ' όλα τα άλλα, απλώς μεταθέτει το πρόβλημα. Θα "ελαφρυνθεί" μεν το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου, αλλά θα "φορτωθούν" υπέρμετρα τα ασφαλιστικά ταμεία» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ: «Η κοινωνία είναι σχεδόν ανυπεράσπιστη (...) Εχουν αναφερθεί περιπτώσεις αστυνομικών τμημάτων χωρίς περιπολικά και περιπολικών χωρίς καύσιμα (...) Ως βασική αιτία προβάλλεται η έλλειψη πόρων για τη λειτουργία αυτής καθαυτής της αστυνόμευσης. Ιδίως στις γειτονιές των μεγάλων πόλεων, όπου οι κάτοικοι ζουν με τον φόβο και την ανασφάλεια. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα σε περιόδους κρίσης. Οταν δηλαδή ως παρεπόμενα η φτώχεια, η ανεργία, η ξενοφοβία κ.λπ. δημιουργούν νέα φυτώρια εγκληματικότητας (...) Συνεπώς τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την πάταξη της εγκληματικότητας» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (2011-11-24 00:00:00.0)
ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΑΝΤΕΣ (2010-06-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-03-14 00:00:00.0)
ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (2002-04-25 00:00:00.0)
Ενισχύεται το αστυνομικό κράτος (2000-01-08 00:00:00.0)
Ενισχύονται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί (1998-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ