Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
Στο επίκεντρο η λεηλασία του λαού

Μέχρι αργά χτες βράδυ συνεχίζονταν οι εργασίες

Τα νέα μέτρα που δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες, επέδειξε ως λάφυρο της απροκάλυπτης λεηλασίας του λαού, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, κατά την άφιξη του στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να συμμετάσχει στο Γιούρογρουπ, οι εργασίες του οποίου αναμένονταν να ολοκληρωθούν αργά χτες βράδυ. Παρά το γεγονός ότι η αποταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα δεν ήταν μεταξύ των θεμάτων (θα εξεταστεί στις 13 Οκτώβρη), είναι βέβαιο ότι σχετική συζήτηση έγινε, χωρίς βέβαια να ληφθούν αποφάσεις.

Ο Ευ. Βενιζέλος επεδίωξε να εμφανίσει τα αντιλαϊκά μέτρα που περιέχονται στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012, ως πειστήριο της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να τσακίσει τα λαϊκά στρώματα για να σωθεί το κεφάλαιο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα αποφάσισε όλα τα απαραίτητα και δύσκολα μέτρα, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους θεσμικούς εταίρους της». Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, επιχείρησε ακόμα να εμφανίσει την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων το 2012 ως το νέο «εθνικό στόχο». Αφού χαρακτήρισε «πολύ φιλόδοξο» τον προϋπολογισμό του 2012, πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ».

Από την πλευρά του, ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν, έσπευσε να συνδράμει την κυβερνητική προπαγάνδα για εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων μέχρι κεραίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα «πιθανόν να μη μπορέσει να εκπληρώσει τους προδιαγεγραμμένους για φέτος και το επόμενο έτος στόχους. Τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα δεν επαρκούν για την επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ