Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πολεμά το λαό για λογαριασμό των «επενδυτών»

Κήρυγμα για επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου κάνει με άρθρο του και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιβάλει μέχρι κεραίας τα βάρβαρα μέτρα, πρόταξε χτες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τονίζοντας σε συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία, ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Ο ίδιος, εξήρε τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση των αντιλαϊκών νόμων, επιβεβαιώνοντας το ρόλο που ενιαία υπηρετούν κυβέρνηση και κόμμα στο τσάκισμα του λαού.

Δίνοντας ανάγλυφα τον ταξικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «οι κοινωνικοί σύμμαχοι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ», είναι οι «επενδυτές» που επενδύουν στην Ελληνική οικονομία και «οι τράπεζες που στηρίζουν την πραγματική οικονομία». Τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός τη βάφτισε «υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος» και απαίτησε από τους εργαζόμενους να υποταχθούν στην εφαρμογή των διαρθρωτικών ανατροπών. Τέλος, απέκλεισε για ακόμη μια φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Κάτω από την πίεση της λαϊκής δυσαρέσκειας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είπαν ότι «με τη βίαιη προσαρμογή που εφαρμόζεται, έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός» και ζήτησαν να υπάρξει «κοινωνική προστασία για τους ανέργους και τις ασθενείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες». Πρόκειται, βέβαια, για τους ίδιους βουλευτές που υπερψήφισαν τα αντιλαϊκά μέτρα και χτες ζήτησαν την «επιτάχυνση των αυτονόητων μεταρρυθμίσεων», επειδή οι ίδιοι βλέπουν «καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο».

Ρόλο στη συνολικότερη προσπάθεια των αστικών επιτελείων να γονατίσουν το λαό, ανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος με άρθρο του στην «Καθημερινή» ανέφερε ότι «οι νομικοί κανόνες για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχουν καθοριστεί». Ως γνήσιος πολιτικός εκπρόσωπος της πλουτοκρατίας, που από τη θέση του πρωθυπουργού για οκτώ χρόνια επιτέθηκε σφοδρά στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα, εξασφαλίζοντας τεράστια κερδοφορία στην ντόπια πλουτοκρατία, ο Κ. Σημίτης δήλωσε «παρών» στην κλιμάκωση του πολέμου.

Ο κίνδυνος αποπομπής της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είναι υπαρκτός, σημείωσε ο Κ. Σημίτης και συμπλήρωσε ότι το όλο θέμα θα έχει κριθεί «το αργότερο έως το 2014». Γι' αυτό κάλεσε την κυβέρνηση να επιταχύνει τη λεηλασία του λαού σημειώνοντας ότι «χρειάζονται έκτακτες διαδικασίες και έκτακτη προσπάθεια». Ο ίδιος και ενώ οι εργαζόμενοι βυθίζονται στη φτώχεια και την ανέχεια, περιγράφοντας τις «συνέπειες» της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, ανέφερε ότι θα υπάρξει «κοινωνική αναταραχή» και «χωρίς προηγούμενο φτώχεια και ανεργία».

Η παρέμβαση Σημίτη, αν και επιχειρήθηκε να εμφανιστεί από το Μέγαρο Μαξίμου ότι προκάλεσε «δυσφορία» στον πρωθυπουργό, έρχεται να στηρίξει απόλυτα την κυβερνητική προπαγάνδα εκβιασμού των λαϊκών στρωμάτων. Είναι ενδεικτικό ότι η υπουργός Παιδείας Αν. Διαμαντοπούλου, στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου την Κυριακή, ενισχύοντας την επιχειρηματολογία Σημίτη, προέτρεψε τους υπουργούς της κυβέρνησης, «να λάβουν υπόψη τους τα μηνύματα κινδύνου που εκπέμπει ο πρώην πρωθυπουργός». Από την πλευρά του, ο Γ. Παπανδρέου στην ίδια συνεδρίαση φέρεται να σχολίασε ότι «δεν μπορούμε να λέμε τέτοια πράγματα, για κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, καθώς θα προκληθεί πανικός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ