Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι στόχοι του κεφαλαίου δεν είναι και στόχοι του λαού...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΜΩΣ έτσι στα μικρόφωνα έξω από το Γιούρογκρουπ... «Η Ελλάδα αποφάσισε όλα τα απαραίτητα και δύσκολα μέτρα», είπε, και μάλιστα με στόμφο, ο Ε. Βενιζέλος...

Δηλαδή, ποια... «Ελλάδα» είναι αυτή που τα αποφάσισε; Προφανώς για την κυβέρνησή του μιλάει, που η πολιτική της καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων, μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και νέων.

Αρα, μάλλον πρόκειται για απόφαση της... «Ελλάδας» πλην των «Ελλήνων». Οι μόνοι που συμφωνούν με αυτά τα μέτρα είναι οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές. Και μη μας πει κανείς ότι είναι κι αυτοί... «Ελληνες».

Γιατί από «Ελληνες» που έχουν τα λεφτά τους στην Ελβετία, τα εργοστάσιά τους στη Βουλγαρία, τις εταιρείες τους στα Νησιά Καϊμάν, τα υπό κατασκευή πλοία τους στην Κορέα κι αυτά που πλέουν στον Παναμά και τις μετοχές τους «όπου είναι καλύτερα»... έχουμε «πήξει».

Για την ακρίβεια, αυτών ακριβώς των «Ελλήνων» πληρώνουμε - χωρίς να το θέλουμε και χωρίς να μπορούμε - τα χρέη. Εκτός αν έχει κανείς αμφιβολία για το από τι αποτελείται το περίφημο «ελληνικό χρέος».

Ακριβώς από όσα «περιδρόμιασαν» επί 30 και πλέον χρόνια. Από τις επιδοτήσεις, τα αποθεματικά των Ταμείων, τις ενισχύσεις, τις φοροαπαλλαγές, τις χαριστικές ρυθμίσεις και τα κάθε λογής «κίνητρα».

Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να «μασάνε» με τους ίδιους ρυθμούς και στην περίπτωση των τραπεζών με ακόμη μεγαλύτερους. Αλλωστε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, τους ετοιμάζουν ακόμη 44 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τόσα χρειάζονται, λέει, για την «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών, οπότε τόσα ακριβώς πρέπει να βρεθούν με κάθε θυσία. Κι όταν λέμε «θυσία» καταλαβαίνετε φυσικά για τι μιλάμε.


Γρηγοριάδης Κώστας

Μόνο ένα είδος «θυσιάζεται» σε αυτή τη χώρα, όπως και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτοί που στο όνομα της... ευημερίας τους υποτίθεται ότι γίνονται όλα αυτά που τους θυσιάζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ