Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και προετοιμάζει την επόμενη

Επιμέρους ζήτημα αποτελεί το πώς μπορεί κάποιος να επαίρεται διότι κατάφερε με μια υπογραφή σε ένα κομμάτι χαρτί, που φέρει το βάρος της «υπουργικής απόφασης», να στερήσει το ψωμί από εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, στέλνοντάς τες στην ανεργία. 'Η όταν διαλύει τις υποτυπώδεις κοινωνικές δομές των δημόσιων υπηρεσιών και μετατρέπει σε μόνιμο καθεστώς την υποστελέχωσή τους, με κακοπληρωμένο προσωπικό, τσακισμένο από την κόπωση των ατέλειωτων και απλήρωτων ωρών εργασίας, χειροτερεύοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουν και επιδεινώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους όρους διαβίωσης των εργαζόμενων λαϊκών στρωμάτων.

Το κύριο που οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι μας, και μάλιστα πολύ γρήγορα, διότι τα πράγματα, όχι χρόνο με το χρόνο αλλά μήνα με το μήνα, θα γίνονται ολοένα και πιο σκληρά, είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση και οι ντόπιοι και ξένοι σύμμαχοί της, στην πολιτική και αλλού, είναι αποφασισμένοι να τσακίσουν τον εργαζόμενο λαό, καθιστώντας τον πραγματικό άθυρμα στις ορέξεις τους.

Η καθημερινή βία της ανεργίας, της φτώχειας από τη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, της αδυναμίας να έχουμε υπηρεσίες Υγείας που γίνονται πανάκριβες με την εμπορευματοποίηση, η ολοκληρωτική διάλυση της υποτυπώδους κοινωνικής πρόνοιας, είναι το μαύρο μέλλον που ετοιμάζουν για τον κόσμο της δουλειάς. Γι' αυτό κι έχει υποχρέωση να τους σταματήσει, εμποδίζοντας τώρα τα άγρια μέτρα στην προοπτική της δικής του λαϊκής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ