Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταργούνται οι σχολικές βιβλιοθήκες!

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

«

Σε κατάργηση 800 σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα προχώρησε το υπουργείο Παιδείας», καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας και Γιάννης Πρωτούλης, σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές: «Μέχρι σήμερα οι σχολικές βιβλιοθήκες, όπου αυτές λειτουργούσαν, αντιμετώπιζαν δεκάδες προβλήματα (ελλιπές προσωπικό, φτωχό υλικό κ.ά.) για τα οποία διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ όχι μόνο δε λάμβαναν κανένα μέτρο για να τα επιλύσουν, αντίθετα τα πολλαπλασίαζαν με τις συνεχείς περικοπές στις δαπάνες για την εκπαίδευση. Η σημερινή κυβέρνηση καταργεί τις βιβλιοθήκες αποκαλύπτοντας και την ουσία της πολιτικής και τις στοχεύσεις της για τη δημόσια εκπαίδευση.

Οι σχολικές βιβλιοθήκες ενώ θα έπρεπε να αποτελέσουν συστατικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας, με υποδομές και υλικό διαθέσιμα σε κάθε μαθητή και να λειτουργούν σε όλα τα σχολεία, θεωρούνται "περιττή πολυτέλεια". Με την κατάργησή τους διαλύεται ένα χρήσιμο και απαραίτητο τμήμα κάθε σχολείου. Παράλληλα, η λαϊκή οικογένεια ωθείται να βάλει το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη ώστε να καλυφθούν οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών της, αφού στερούνται και αυτή τη δυνατότητα, να διαβάσουν ένα βιβλίο χωρίς να το πληρώσουν.

Η απόφαση για την κατάργηση των βιβλιοθηκών αποτελεί μία μόνο πλευρά των αναδιαρθρώσεων στο σχολείο. Είναι συνέχεια της πολιτικής που συγχωνεύει σχολεία, που δημιουργεί τμήματα με 28 μαθητές στην τάξη, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του "νέου σχολείου" της αγοράς».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Παιδείας:

  • Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση προς τις σχολικές βιβλιοθήκες προκειμένου να συνεχίσει η λειτουργία τους, να αναβαθμιστεί και να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία.
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για τη στελέχωσή τους με μόνιμο επιστημονικό προσωπικό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ