Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χωρίς τελειωμό τα βάρβαρα μέτρα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΟΛΙΣ ΣΤΑ 6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ θα φτάσουν τα πρόσθετα μέτρα που συναποφάσισαν τρόικα και Βενιζέλος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που διαρρέονται από εδώ κι από εκεί. Φανταστείτε ότι η τελευταία φοροεπιδρομή ήταν μόλις 2,5 δισ.

Φυσικά, δε θα μας τα ανακοινώσουν όλα «με τη μία». Θέλουν να μας κρατάνε σε αγωνία και εγρήγορση. Να προσπαθούμε κάθε μήνα να μαντέψουμε τι σκέφθηκαν αυτή τη φορά για να μεταφέρουν πλούτο από τους εργαζόμενους στις τράπεζες και στις ΑΕ.

Θα 'ναι αύξηση των φόρων; Θα 'ναι μείωση μισθών; Θα 'ναι ξεπούλημα καμίας ΔΕΚΟ; Θα 'ναι κάτι που η φαντασία μας δεν έχει ακόμη καταφέρει να εντοπίσει; «Ψάξε ψάξε δε θα το βρεις».

Α, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Με τις χθεσινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, κατανοήσαμε πλήρως τη διαφορά ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι ούτε το ήθος, ούτε οι δυνατότητες διαχείρισης, ούτε τα «μείγματα πολιτικής».

Η μεγάλη διαφορά των δύο κομμάτων είναι θέμα ... «φωτεινότητας». Η Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μας προσφέρει περισσότερο φως!

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε «θα υπάρξουν θυσίες» (προφανώς περισσότερες από όσες ήδη υπάρχουν αλλιώς γιατί να πει τέτοιο πράγμα) αλλά θα δούμε «φως στο τέλος του τούνελ».

Αν συνεχίσουν έτσι πάντως και οι δύο είναι σαφές ότι η αντιπαράθεση από πολιτική μετατρέπεται σε ...θρησκευτική. Σε λίγο θα μας τάζουν παραδείσους, «αιώνια ζωή», ουρί και όλα τα σχετικά.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αρκεί να αποδεχθούμε χωρίς διαμαρτυρία τους μονδρόμους τους υπέρ της διάσωσης και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αρκεί να αποδεχθούμε ότι δε θα διεκδικούμε τίποτε σε αυτή τη ζωή και θα τους τα παραδώσουμε όλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ