Τρίτη 11 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Εξολοθρεύουν το λαό και τον προκαλούν

Ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν στόχο να διασφαλίσουν το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων!

Μόνο οργανωμένος ο λαός μπορεί να βάλει φρένο στη βαρβαρότητα, να αντεπιτεθεί και να σαρώσει την αντιλαϊκή συμμαχία που τον βυθίζει ολοένα και πιο βαθιά στη φτώχεια
Μόνο οργανωμένος ο λαός μπορεί να βάλει φρένο στη βαρβαρότητα, να αντεπιτεθεί και να σαρώσει την αντιλαϊκή συμμαχία που τον βυθίζει ολοένα και πιο βαθιά στη φτώχεια
Ενας ακόμα γύρος συνεννοήσεων για το τσάκισμα του λαού ολοκληρώθηκε χτες ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, με την ημερήσια διάταξη να περιλαμβάνει μέτρα όπως η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η επέκταση του μέτρου της εφεδρείας σε περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους (για φέτος) σε συνδυασμό με την προώθηση του μέτρου της άμεσης απόλυσης υπαλλήλων σε υπηρεσίες και οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, η επέκταση των ρυθμίσεων του νέου μισθολογίου και στις πρώην ΔΕΚΟ, αλλά και στις κατηγορίες υπαλλήλων που αμείβονται με βάση τα ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί, στρατιωτικοί, Σώματα Ασφαλείας), η πλήρης κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών, αλλά και επιπρόσθετα μέτρα για την περίοδο 2013-2014 ύψους 6 δισ. ευρώ.

Η έκθεση της τρόικας αναμένεται να ολοκληρωθεί και να δημοσιοποιηθεί μέχρι τις 20 Οκτώβρη, δίνοντας επαρκή χρόνο στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της να εντείνουν στο έπακρο τον εκβιασμό για μη καταβολή της δόσης, αν δε γίνουν αποδεκτά από το λαό τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί και τα άλλα που θα ακολουθήσουν άμεσα και χωρίς τέλος. Οπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, στις συζητήσεις που αφορούν την τρέχουσα, έκτη δόση του δανείου, απομένουν προς διερεύνηση ορισμένα «τεχνικά ζητήματα».

Κλιμακώνοντας την τρομοκρατία σε βάρος του λαού και σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης στο σφάξιμο των λαϊκών δικαιωμάτων, ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι «είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και προβληματικό να αναγκάζεται μια χώρα να προσφύγει σε διεθνή οργανισμό για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους της, ώστε να αποφύγει την πτώχευση και να διαφυλάξει το επίπεδο ζωής των πολιτών της», προσθέτοντας προκλητικά ότι μέχρι το τέλος του 2012, η ύφεση θα φτάσει αθροιστικά στο μείον 15% και ότι «γυρίζουμε έτσι στα επίπεδα ζωής του 2004».

Αποκαλυπτικός για τα χειρότερα που έρχονται, αν ο λαός δεν αντεπιτεθεί οργανωμένα για να γίνει αυτός ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Π. Τόμσεν, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και θα χρειαστεί να εφαρμόσει «πολύ πιο αυστηρές δομικές μεταρρυθμίσεις» για να αποφύγει την πτώχευση. «Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόγραμμα δε θα δουλέψει, αν οι αρχές δεν ακολουθήσουν το μονοπάτι που απαιτεί πολύ πιο αυστηρές δομικές μεταρρυθμίσεις από αυτές που έχουμε δει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας προκλητικά για το λαό ότι «πηγαίνει δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω».

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι οι λαϊκές αντιδράσεις που συναντά στην Ελλάδα η κυρίαρχη πολιτική είναι πρωτόγνωρες για τον ίδιο, λέγοντας: «Συχνά οι άνθρωποι εκφράζουν με πολύ δυσάρεστο τρόπο την απογοήτευσή τους. Αυτό είναι μία από τις άσχημες πλευρές της δουλειάς μου. Και η ένταση εδώ είναι κάτι καινούριο για μένα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (2012-07-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-07-10 00:00:00.0)
Αγωνία για την επιχειρηματικότητα (2012-03-01 00:00:00.0)
Αντιλαϊκό παραλήρημα για τις ανάγκες των μονοπωλίων (2012-02-12 00:00:00.0)
Μοναδικό μέλημα η ταξική συσπείρωση (2010-11-12 00:00:00.0)
Νέα μέτρα αν δε στριμωχτεί στον τοίχο (2010-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ