Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΡΩΣΙΑ
Ενίσχυση της συνεργασίας

ΠΕΚΙΝΟ.--

Διήμερη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί από χτες ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, με θέμα την ενίσχυση των σινο - ρωσικών σχέσεων. Ο Ρώσος πρωθυπουργός είχε συνάντηση χτες με τον Κινέζο ομόλογό του, Γουέν Ζιαμπάο, ο οποίος και εξέφρασε τη βούληση του Πεκίνου για οικοδόμηση στρατηγικής συνεργασίας Ρωσίας - Κίνας, που θα βασίζεται στο αμοιβαίο όφελος και υποστήριξη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γ. Ζιαμπάο παρουσίασε πρόταση έξι σημείων για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στη βελτίωση του μεταξύ τους εμπορίου και του περιβάλλοντος των επενδύσεων. Κάλεσε για περαιτέρω συνεργασία όσον αφορά το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την πυρηνική ενέργεια, τον άνθρακα, την ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι δύο πλευρές έχουν θέσει στόχο ενίσχυσης του μεταξύ τους εμπορίου κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια, μέχρι το 2015 και 200 δισεκατομμύρια δολάρια, μέχρι το 2020.

Ο Β. Πούτιν, από την πλευρά του, επαναβεβαίωσε την πρόθεση της Μόσχας να προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με την Κίνα, τονίζοντας ότι υπάρχει η θέληση εξεύρεσης νέων λύσεων σε «περιστασιακά προβλήματα». Πούτιν και Γουέν υπόγραψαν εννιά συμφωνίες, που αφορούν την οικονομία, τη γεωργία και τον τουρισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ