Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Διαμαρτυρίες ενάντια στις περικοπές

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΒΟΣΤΟΝΗ.--

Σε τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης με τον «δημοκρατικό» κυβερνήτη Αντριου Κουόμο, ενώ η συνδικαλιστική τους ηγεσία, η Public Employees Federation (PEF), παραμένει αμήχανη μετά την ψηφοφορία όσον αφορά την «προσφορά» της πολιτείας για τις συλλογικές συμβάσεις 56.000 εργαζομένων, που προβλέπει πάγωμα αποδοχών για δύο χρόνια, εννέα μέρες άδειας δίχως αποδοχές και υποτίθεται ως «αντιστάθμισμα» αύξηση των καταβαλλόμενων από τον εργοδότη εισφορών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η πρόταση απορρίφθηκε από το 54% των μελών του PEF και ο Κουόμο απειλεί πια ανοικτά με άμεσες 3.500 απολύσεις, ενώ η συνδικαλιστική ηγεσία, που είχε καλέσει σε υπερψήφιση της πρότασης, αναζητά διέξοδο ζητώντας αναβολή των απολύσεων και επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι απαιτούν αγώνα για την οριστική ανάκληση των απολύσεων και αύξηση δαπανών για τα κοινωνικά προγράμματα, την Υγεία και την Παιδεία, που έχουν περικοπεί δραματικά.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους συμμετέχουν και στις διαμαρτυρίες του λεγόμενου κινήματος «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ». Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, ενώ συνεχίζεται και η καταστολή. Περισσότερες από 100 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη Βοστόνη, ενώ χτες συλλήψεις αλλά και ευρύτατη χρήση σπρέι πιπεριού έγιναν ενάντια σε διαδηλωτές στο Ντε Μόινς της Αϊόβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ