Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
Διευρύνεται η απεργία πείνας

Από πρόσφατες διαδηλώσεις για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων
Από πρόσφατες διαδηλώσεις για την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων κρατουμένων
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Ανεβαίνει σταδιακά το θερμόμετρο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, σε κάθε τομέα, ενώ βρίσκεται στην κορύφωσή της η παλαιστινιακή καμπάνια για αναγνώριση μονομερώς από τον ΟΗΕ ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο να συνεχίζει την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική και να επιβεβαιώνει ότι θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Γάλλο Πρόεδρο.

Την ίδια ώρα, διευρύνεται το κύμα απεργίας πείνας των Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, που άρχισε πριν από δύο βδομάδες από περίπου 200 κρατούμενους, με αίτημα τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης γενικά, την άρση της απομόνωσης για τον ΓΓ του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (που κρατείται σε απομόνωση εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια) και όλους τους Παλαιστινίους κρατουμένους. Χτες, άλλοι 2.000 κρατούμενοι άρχισαν απεργία πείνας.

Ταυτόχρονα, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα προχώρησε σε μια επικριτική ανακοίνωση σε βάρος των εποίκων, κατηγορώντας τους ότι έχουν προχωρήσει σε αμόκ επιθέσεων παντός είδους κατά των Παλαιστινίων (ξερίζωμα οπωροφόρων δέντρων και ελιών, πυρπολήσεις και βανδαλισμοί τεμενών και νεκροταφείων, καταστροφή καλλιεργειών κ.ά.). Η ανακοίνωση καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει τη δράση των εποίκων.

  • Αργά το βράδυ, η ισραηλινή κυβέρνηση και η ηγεσία της ισλαμιστικής «Χαμάς» ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, που κρατείται από το 2006, με 1.000 Παλαιστινίους κρατουμένους, μετά από αλλεπάλληλους γύρους αποτυχημένων συνομιλιών. Η συμφωνία ανακοινώθηκε ότι θα εφαρμοστεί εντός των ημερών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ