Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προσχεδιασμένη η ελεγχόμενη πτώχευση

Παρέμβαση του Γιώργου Τούσσα στη χτεσινή συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής

Παρεμβαίνοντας στη χτεσινή συζήτηση του ευρωκοινοβουλίου για τη Σύνοδο στις 23 Οκτώβρη, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η προσεχής Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πραγματοποιείται σε συνθήκες εξέλιξης σε βάθος της καπιταλιστικής κρίσης και όξυνσης του μονοπωλιακού ανταγωνισμού. Οι διεργασίες για την αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιούλη, οι προσπάθειες για έναν νέο και πάλι εύθραυστο και ασταθή συμβιβασμό σηματοδοτούν και νέα ακόμη πιο τραγικά δεινά για τους λαούς. Η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας που επεξεργάζονται ΕΕ - ΔΝΤ - κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από κοινού με τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών μελών - με όποιο όνομα κι αν τη βαφτίσετε, "κούρεμα", "αναδιάρθρωση" του χρέους, επιλεκτική χρεοκοπία - είναι προδιαγεγραμμένη εδώ και δύο χρόνια.

Ετσι καταλήγει η καπιταλιστική κρίση. Με μελετημένη καταστροφή κεφαλαίου που θα ισοφαρίζει τη ζημιά του και θα ανακτήσει τα κέρδη του, γκρεμίζοντας σε ερείπια τη ζωή και τα δικαιώματα των λαών, με την καταστροφή ζωντανής εργατικής δύναμης, αύξηση στο έπακρο του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και βαθαίνει η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του ελληνικού λαού. Στον προθάλαμο της χρεοκοπίας βρίσκονται οι λαοί της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και ακολουθούν οι λαοί από τα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στέκεται στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων, ώστε να ακουστεί πιο δυνατά το μήνυμα ότι η πλουτοκρατία πρέπει να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση, το χρέος και τα ελλείμματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ