Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παραπλανητικές κινήσεις προς γιατρούς ΙΚΑ

Με παραπλανητικές κινήσεις ότι η εφεδρεία των γιατρών και των υγειονομικών υπαλλήλων του ΙΚΑ θα ξεκινήσει απ' την 1.9.2012 προσπάθησε χτες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να κάμψει τις καθολικές αντιδράσεις γιατρών και εργαζομένων στο Ιδρυμα. Ηδη, από χτες, άρχισαν και θα συνεχιστούν την επόμενη βδομάδα επαναλαμβανόμενες απεργίες των γιατρών του Ιδρύματος με κεντρικά αιτήματα να μην ισχύσει η εφεδρεία και να μην καταργηθούν οι οργανικές θέσεις του ΙΚΑ.

Χτες οι γιατροί του ΙΚΑ έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια έκαναν πορεία στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα. Παρόμοια συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας έγινε και με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ (ΠΟΥΓΥΙΚΑ).

Μετά τη συνάντηση το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει: Ο Γιώργος Κουτρουμάνης «ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών για την πρόθεσή του να συζητήσει με τους συναρμόδιους Υπουργούς την αλλαγή της ημερομηνίας εφαρμογής του προγράμματος της εφεδρείας από 1/1/2012 σε 1/9/2012, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην λειτουργία των ΚΕΠΑ καθώς και στον ΕΟΠΠΥ κατά την πρώτη φάση λειτουργίας του. Τέλος, επισημάνθηκε από πλευράς του Υπουργείου η αδιαπραγμάτευτη απόφαση να ενταχθούν οι γιατροί του ΙΚΑ μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση».

«Λουκέτο» στο 7ο Θεραπευτήριο

Στο κλείσιμο ουσιαστικά του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ στα Πατήσια, οδηγεί η συγχώνευσή του με το νοσοκομείο «Αγία Ολγα». Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Αγία Ολγα» σταματά από σήμερα την εφημερία του χειρουργικού τομέα καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει η ατμογεννήτρια για τις αποστειρώσεις των εργαλείων. Στα πλαίσια αυτών των επιλογών θα κλείσουν και τα 20 κρεβάτια που απέμειναν απ' τα 100 κρεβάτια του 7ου Θεραπευτηρίου μετά τη συγχώνευσή του με το «Αγία Ολγα». Θα παραμείνει σε λειτουργία η μονάδα λιθοτριψίας σε άλλο κτίριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ