Κυριακή 9 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... αλλά αυτοί εκεί

Βεβαίως, μπορεί τα γκάλοπ να μην τους «βγαίνουν» όπως θα ήθελαν, αλλά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τα χρειάζονται. Διότι τα χρησιμοποιούν ως πολιτικά πυροτεχνήματα και ως μηχανισμούς πλύσης εγκεφάλων και επηρεασμού της κοινής γνώμης.

Δεν είναι και λίγο όλοι στην Ελλάδα ν' ασχολούνται με το ποιο απ' τα δύο κόμματα θα ξεπεράσει, έστω και κατά μία μονάδα σε ποσοστό, και - ελέω του άδικου και αντισυνταγματικού συστήματος - θα κυβερνήσει και να μη γίνεται κουβέντα για την ουσία της πολιτικής που εφαρμόζεται και την οποία και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπηρετούν. Δεν είναι και λίγο αντί ν' απολογούνται τα κόμματα του δικομματισμού για την κοινή πολιτική τους που οδηγεί την Ελλάδα στο «λάκκο των λεόντων» της ΟΝΕ, που γιγαντώνει την ανεργία, επιβάλλει λιτότητα στους εργαζόμενους, ξεκληρίζει τους αγρότες, ξελιγώνει τους συνταξιούχους, αφήνει αμόρφωτους τους νέους, υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια, απογυμνώνει παραγωγικά την Ελλάδα και εκχωρεί την εθνική ανεξαρτησία στη «νέα τάξη» του ιμπεριαλισμού, να μπορούν να μεταφέρουν τη συζήτηση σε εκλογικά ποσοστά και «κοκορομαχίες» αρχηγών.

Αλλά δε θα τους βγει μέχρι το τέλος. «Εχουν γνώση οι φύλακες» και η συζήτηση, έτσι ή αλλιώς, θα πάει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται κι τότε θ' απολογηθούν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ