Κυριακή 9 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αναβαθμίστηκε ... υποβαθμιζόμενο

Τα Χανιά είναι μια σχετικά μεγάλη πόλη, για τα ελληνικά δεδομένα. Και, όμως, στη διάρκεια των απογευματινών ωρών ένα και μοναδικό ασθενοφόρο πρέπει να καλύψει τις όποιες ανάγκες προκύψουν. Το γεγονός αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όταν χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο ένας 16χρονος ποδοσφαιριστής τοπικής ομάδας και το μοναδικό ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλη αποστολή. Και μπορεί, βέβαια, η ύπαρξη και άλλων ασθενοφόρων να μην έσωζε τελικά τη ζωή του άτυχου νέου, αλλά η ουσία του προβλήματος παραμένει.

Κοντά στα παραπάνω, όμως, ήρθαν κι άλλα πράγματα στο φως της δημοσιότητας. Το ΚΑΒ Χανίων υπαγόταν μέχρι τον Αύγουστο στο τοπικό νοσοκομείο. Από την 1η Σεπτέμβρη ...αναβαθμίστηκε, υπαγόμενο στο ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Κρήτης. Η «αναβάθμιση», όμως, αποδείχτηκε ολωσδιόλου πλαστή, αφού το προσωπικό του από 39 άτομα μειώθηκε στα 16, ενώ από τα τρία ασθενοφόρα που ήταν διαθέσιμα το πρωί, μειώθηκαν σε δύο και τα δύο που ήταν διαθέσιμα τις απογευματινές και βραδινές ώρες, μειώθηκαν σε ένα (1).

Φαίνεται πως ο ...εκσυγχρονισμός των κυβερνώντων δεν ... επιτρέπει την ταυτόχρονη ανάγκη μεταφοράς έστω και δύο επειγόντων περιστατικών. Ας το 'χουν υπόψη τους οι Χανιώτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ