Τρίτη 6 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απεργία στις συγκοινωνίες

«Κλειστόν»: Ο λονδρέζικος υπόγειος σιδηρόδρομος παρέλυσε χτες, κατά την κινητοποίηση των εργαζομένων

Associated Press

«Κλειστόν»: Ο λονδρέζικος υπόγειος σιδηρόδρομος παρέλυσε χτες, κατά την κινητοποίηση των εργαζομένων
ΛΟΝΔΙΝΟ.- Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες στη Βρετανία, κατά τη χθεσινή μονοήμερη απεργία των υπαλλήλων του κλάδου του μετρό και των λεωφορείων. Το συνδικάτο Aslef αναφέρει ότι η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν μαζική και το 92% των δρομολογίων ακυρώθηκε τις ώρες αιχμής. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε, βγάζοντας επιπλέον προσωπικό στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας, για να αντιμετωπίσει πιθανές «διενέξεις» στα αμαξοστάσια και τις στάσεις των συρμών του λονδρέζικου υπόγειου σιδηροδρόμου και των λεωφορείων.

Εκπρόσωπος του υπόγειου σιδηροδρόμου εξέφρασε την άποψη ότι τα προβλήματα στις μεταφορές επρόκειτο να συνεχιστούν και μετά το πέρας της κινητοποίησης (5.30 τοπική ώρα και 6.30 ώρα Ελλάδας, χθες). Μόλις 40 τρένα από τα 476 συνολικά βρίσκονταν σε υπηρεσία. Η διοίκηση του μετρό εκτιμά ότι οι ζημιές της θα φθάσουν τα 3,5 εκατ. λίρες.

Η κινητοποίηση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μερική ιδιωτικοποίηση του μετρό, αλλά και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Συνέπεσε δε με την κινητοποίηση των οδηγών ταξί, όπως και άλλων ομάδων.

Η εργοδοσία έστειλε το μήνυμα στους εργαζομένους ότι πιθανή απουσία τους - παρά την απεργία - θα σημάνει πρόστιμα, ακόμη και πειθαρχικές διώξεις.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων θα επαναληφθεί στις 12 και στις 19 Φεβρουαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ