Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΙΕΝΝΗ._ «Πολύ χαμηλά» επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου-131 ανιχνεύθηκαν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης (Ουγγαρία, Τσεχία) δίχως εντούτοις να εντοπιστεί η πηγή, από την οποία αποκλείστηκε η περίπτωση του πυρηνικού συγκροτήματος στη Φουκουσίμα της ΒΑ Ιαπωνίας. Αυτό ανακοίνωσαν χτες στελέχη στην έδρα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στη Βιέννη, τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα επίπεδα ραδιενεργών σωματιδίων δεν συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ._ Σε δικαστήριο της Πρίστινας άρχισε χτες η δίκη του Φατμίρ Λιμάι, πρώην υπουργού Μεταφορών του Κοσσόβου, και πρώην διοικητή του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου», ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου στο χωριό Κλέτσκα, στο Μαλίσεβο. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού του Κοσσόβου, Χασίμ Θάτσι και ηγετικό στέλεχος του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου» και άλλα εννέα άτομα κατηγορούνται για δολοφονίες, βασανισμούς και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ-ΠΑΡΙΣΙ._ Η Γαλλία ανακοίνωσε χτες ότι επενδύει ένα εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση της πειρατείας στο δυτικοαφρικανικό Κόλπο της Γουινέας μέσα στην επόμενη τριετία.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ._ Ο πρέσβης της Ερυθραίας στην Κένυα δήλωσε χτες πως είναι αβάσιμες οι κατηγορίες περί εξοπλισμού των ισλαμιστών της Αλ Σαμπάμπ στη Σομαλία από τη χώρα του, επικαλούμενος το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ στο Κέρας της Αφρικής.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ._ Σε εξέλιξη παρέμεναν χτες οι έρευνες Κοσσοβάρων Αλβανών αστυνομικών για τη δολοφονική επίθεση κατά τριών Σέρβων στη συνοικία Μπρτζάνι στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 28χρονου Σέρβου και τον τραυματισμό άλλων δύο. Ηδη ανακρίθηκαν έξι Αλβανοί αυτόπτες μάρτυρες και ένας Σέρβος.

ΚΙΕΒΟ._ Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας και πρωτεργάτης της λεγόμενης «Πορτοκαλί Επανάστασης», Γιούλια Τιμοσένκο, κατηγορείται για φοροδιαφυγή, κλοπή και απόκρυψη εσόδων ξένων νομισμάτων όταν κατείχε τη θέση της επικεφαλής της εταιρείας εμπορίου φυσικού αερίου «Ενωμένα Ενεργειακά Συστήματα της Ουκρανίας» την δεκαετία του 1990, όπως έγινε γνωστό από την Υπηρεσία Φορολογίας της χώρας. Υπενθυμίζεται πως η Τιμοσένκο έχει ήδη καταδικαστεί σε επτά χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση εξουσίας, κάτι το οποίο η ίδια απορρίπτει υποστηρίζοντας πως πρόκειται για πολιτική δίωξη που έχει εξαπολύσει εναντίον της ο Πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ