Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Πλήθος και πάθος

Μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι εάν δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη

Εκατοντάδες αγρότες της Μαγνησίας έδωσαν το αγωνιστικό «παρών» τους στο συλλαλητήριο που έγινε στο Βόλο, διαδηλώνοντας την καταδίκη τους στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της. Με τη συμμετοχή τους στην αγροτική κινητοποίηση προειδοποίησαν την κυβέρνηση, ότι εάν δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη.

Οι αγρότες της Μαγνησίας, πιστοί στο αγωνιστικό ραντεβού που είχαν ορίσει, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, δηλώνοντας ότι το αγροτικό συλλαλητήριο είναι μόνο η αρχή των νέων κινητοποιήσεών τους

Στον αντιαγροτικό χαρακτήρα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και στην ανάγκη της αγωνιστικής δράσης των αγροτών για την ανατροπή της, αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους οι Κ. Σιώμος, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού, Δ. Σπανός, μέλος του ΔΣ της ΕΑΣ Πηλίου και Βορείων Σποράδων, Δ. Σπαθής, μέλος του ΔΣ της ΕΑΣ Βόλου, Ν. Αγγελής, μέλος της ΠΑΣΕ, Χρ. Νικόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και Χ. Γεωργαλούς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στις επιπτώσεις της εφαρμογής των κανονισμών της ΕΕ και της κυβέρνησης, που επιβάλλουν περιορισμούς στις καλλιέργειες, πρόστιμα συνυπευθυνότητας, δημιουργούν χρέη στην ΑΤΕ, αυξάνουν το κόστος παραγωγής και στην αναγκαιότητα κατασκευής αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Βόλου, καταλήγοντας στη Νομαρχία Μαγνησίας, όπου αντιπροσωπεία των αγροτών επέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης στον νομάρχη.

Στο συλλαλητήριο παραβαρέθηκαν ο Ν. Γκατζής, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, αντιπροσωπείες της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και άλλων πολιτικών κομμάτων, οι δήμαρχοι Κάρλας και Ζαγοράς και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και άλλοι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ