Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Μεγαλειώδες συλλαλητήριο

Η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στο στόχαστρο των συγκεντρωμένων

Την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, διαδήλωσαν οι αγρότες της Λάρισας
Την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, διαδήλωσαν οι αγρότες της Λάρισας
Μεγαλειώδες σε όγκο και παλμό το χτεσινό αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα. Εκεί στην κεντρική πλατεία έδωσαν αγωνιστικό «παρών» οι αγρότες από τα χωριά και τις επαρχίες του νομού.

Ηταν εκεί μηλοπαραγωγοί από την Αγιά, που δεν έχουν πουλήσει ακόμα την παραγωγή τους, βαμβακοπαραγωγοί από τα χωριά του κάμπου, που βλέπουν τις καλλιέργειές τους να συρρικνώνονται, συνταξιούχοι του ΟΓΑ που αναγκάζονται να ζουν με συντάξεις πείνας.

Η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ βρέθηκε στο στόχαστρο των ομιλιών που έγιναν στο συλλαλητήριο. Ο Θ. Τσαλόπουλος, μέλος της Επαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, επισήμανε ότι οι αγρότες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι. Στο πρόβλημα της λειψυδρίας και στην αναγκαιότητα της λήψης μέτρων για την επίλυσή του, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Α. Λαχανάς, πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού, ενώ για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μηλοπαραγωγοί μίλησε ο Στ. Ζέικος, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Μίλησε, επίσης, ο Χρ. Παπαδημητρίου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς των αγροτών από πολλές περιοχές της Ελλάδας, μετέφερε, ξεκινώντας την ομιλία του στο συλλαλητήριο, ο Γιάννης Πατάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Και επισήμανε: «Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που ρίχνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, χτυπάει το εισόδημα των αγροτών, συρρικνώνει την αγροτική παραγωγή στη χώρα και στο νομό μας, με αποτέλεσμα να ξεκληρίζονται κάθε χρόνο χιλιάδες μικρομεσαία νοικοκυριά, να φεύγουν από τα χωριά τους και να ψάχνουν στις μεγάλες αστικές πόλεις των ανέργων να βρουν δουλιά». Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιπτώσεις της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ ο Γ. Πατάκης τόνισε: «Οι αγρότες, ο λαός, το λαϊκό κίνημα θα πάρει την τύχη στα χέρια του και στο διάβα του δε θα μπορεί ν' αντισταθεί κανείς. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας και ας αντισταθούμε αγωνιστικά στις αντιλαϊκές επιλογές. Ας γίνει ο σημερινός αγώνας αφετηρία για νέους αγώνες ενάντια στη λαίλαπα αυτής της πολιτικής. Ολοι μαζί ενωμένοι θα νικήσουμε».


Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της Λάρισας που κατέληξε στη Νομαρχία.

Στο χτεσινό συλλαλητήριο παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, της ΝΑΣ, της Δημοτικής Συνεργασίας, ο Κ. Αγοραστός, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πολλοί εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ