Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η κόντρα Μπόμπολα - Κύρτσου

Με τον τίτλο «Απειλή Μπόμπολα κατά της ζωής του Γ. Κύρτσου» κυκλοφόρησε χτες ο «Ελεύθερος Τύπος». Τα «μαχαίρια» μεταξύ των μεγαλοϊδιοκτητών και επιχειρηματιών εξακολουθούν να βγαίνουν, με χτυπήματα πλέον που αποκαλύπτουν το μέγεθος των «αλληλοσυγκρουόμενων» συμφερόντων και της διαπλοκής. Οι επιθέσεις είναι ανοιχτές και φέρνουν στο φως τις εκάστοτε συμμαχίες ή αντιπαραθέσεις των «στρατοπέδων» των μεγαλοεπιχειρηματιών. Είναι χαρακτηριστικές και οι «κόντρες» μέσα από πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ της «Καθημερινής» μεταξύ του ομίλου Αλαφούζου και του Σωκράτη Κόκκαλη, δημοσιεύματα που αναφέρονται στο «ρώσικο Λόττο» και «σε διαδρομές μαύρου χρήματος».

Ο Γ. Μπόμπολας κατέθεσε αγωγή κατά του Ιδρύματος του «Ελεύθερου Τύπου» και κατά του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Γιώργου Κύρτσου, ζητώντας 2 δισ. δρχ. Αιτία της αγωγής ήταν τα «συκοφαντικά» όπως χαρακτηρίζονται στην αγωγή δημοσιεύματα του «Ελεύθερου Τύπου». Με τις πρόσφατες αναφορές του Γ. Μπόμπολα στη διαπλοκή που δεν τον «αγγίζει», ο «Ελεύθερος Τύπος», με δημοσιεύματά του και σχόλια του έκδοτη της εφημερίδας Γ. Κύρτσου, «αποκάλυπταν» τον «διαπλεκόμενο» Γ. Μπόμπολα, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εφημερίδας, περιοδικών, μέτοχος σε ΜΜΕ και σε εταιρίες που έχουν αναλάβει έργα του δημοσίου. Μετά από αυτά τα δημοσιεύματα ο Γ. Μπόμπολας πέρασε στην αντεπίθεση, καταθέτοντας αγωγή κατά του «Ιδρύματος Τύπου Α.Ε.» και του Γ. Κύρτσου. Στην αγωγή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η «συκοφαντική δυσφήμηση αποτελεί αναίμακτο δολοφονία, εξ ου και κατά το Αττικό Δίκαιο επεβάλλετο εις τους συκοφάντες η ποινή του θανάτου, με το σκεπτικό ότι ενώ φυσικό θάνατο θα έχουν οι πάντες, ηθικόν όχι. Αρα σκληρότερος και εξαιρετικότερος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε ο Γ. Μπόμπολας, επιχείρησε να βγάλει την κυβέρνηση εκτός παιχνιδιού των μεγαλοσυμφερόντων, λέγοντας ότι είναι μια διαφορά μεταξύ «παραγόντων, οι οποίοι ο καθένας από τη δική του πλευρά προβάλλουν τις θέσεις τους ή διεκδικούν τα συμφέροντά τους, με τον τρόπο που η συντεταγμένη πολιτεία μας τους επιτρέπει να το κάνουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ