Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Συγκαλύπτουν την κρατική προβοκάτσια

«Τα αστικά ΜΜΕ, ιδιαίτερα τα ηλεκτρονικά, κάνουν τα πάντα για να συγκαλύψουν ποιοι έβαλαν την Κυριακή τις φωτιές στην Αθήνα συγκαλύπτοντας την κρατική προβοκάτσια για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα με την αξιοποίηση κουκουλοφόρων, των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, ακροδεξιών, μπράβων της νύχτας κλπ. Εστιάζουν στις ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ., εστιάζουν μόνο στη Νομική, που για τρεις μέρες έγινε άντρο προβοκατόρων, στο πλιάτσικο ως μέρος αυτών που έβαλαν φωτιές, αλλά δεν εξηγούν αυτό που πραγματικά συνέβη και πώς οργανώθηκε.

Τους είδαμε

Χτες στον «Ριζοσπάστη» είχαμε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις ομάδες με κουκούλες, που έδρασαν με καταμερισμό και σχέδιο, κάτι σαν καταδρομικές ενέργειες, αλλά και με «εμπρηστικά πυρομαχικά» που δε βρίσκονται εύκολα στην αγορά, σύμφωνα με τους πυροσβέστες. Και πάνω απ' όλα με εκπαίδευση που παραπέμπει σε μηχανισμό για κατασταλτικές ενέργειες σε κατοικημένες περιοχές. Και τέτοιοι μηχανισμοί στήνονται ή αξιοποιούνται από κρατικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας και προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί σε τέτοιες υπηρεσίες.

Απάντηση με οργανωμένη πολιτική πάλη

Το ξέρουν, αλλά την πάνε αλλού τη δουλειά. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. είπε ότι οι αστυνομικοί λένε πως δε θέλουν να χτυπήσουν το λαό, άρα πρέπει να αναλάβουν άλλες δυνάμεις. Ποιες; Δεν είπε, αλλά κάτι θα ξέρει... Ολ' αυτά τα αποσιωπούν σκόπιμα. Και είναι επικίνδυνοι, ιδιαίτερα επειδή προβάλλουν την άποψη ότι η ιδεολογία και η πολιτική του ΚΚΕ τροφοδοτεί τις ενέργειες προβοκατόρων, ενώ ξέρουν ότι τους οργανώνει το κράτος, γνωρίζοντας επίσης την πολιτική και τη δράση του ΚΚΕ στο εργατικό κίνημα. Οι εργαζόμενοι, ο λαός, έχει πλέον πείρα. Με την οργανωμένη πολιτική πάλη να επιβάλει το δίκιο του, έτσι απαντά σε αστούς και στους προβοκάτορές τους» (το πρωτοσέλιδο σχόλιο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ