Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υποκριτές και συνένοχοι όσοι ψηφίζουν αντιλαϊκά

Σχόλια του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τη στάση των κομμάτων στην υπόθεση του ενός εκατομμυρίου ευρώ

Ο σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, είναι τελικά το πρόσωπο στο οποίο αναφερόταν ο εισαγγελέας Π. Νικολούδης ότι έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ, όπως αποκάλυψε η ίδια η Ντ. Μπακογιάννη. Στη δήλωσή της αναφέρει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον αρμόδιο αντιπρόεδρο της Βουλής Ε. Αργύρη, ο οποίος την ρώτησε για ένα έμβασμα του συζύγου της στο εξωτερικό, το Μάρτη του 2011.

Κατά τη βουλευτή, ο σύζυγός της από ναυτιλιακό συνάλλαγμα είχε αποκτήσει μετοχές στις ΗΠΑ, τις οποίες στη συνέχεια ρευστοποίησε μέσω ελληνικής τράπεζας. Τα λεφτά αυτά τα έστειλε στο Λονδίνο για την αγορά ενός πλοίου, στα πλαίσια, όπως είπε, της νόμιμης επιχειρηματικής δραστηριότητάς του. Μιλώντας στη Βουλή, η Ν. Μπακογιάννη ισχυρίστηκε ότι «κάποιοι προσπαθούν ανεύθυνα να σπιλώσουν το όνομά μου», επειδή, όπως είπε, έχει καταγγείλει τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) για το θέμα της χρηματοδότησής τους από το κράτος.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του «Πόθεν Εσχες» Ε. Αργύρης, το ποσό που έβγαλε στο εξωτερικό ο Ι. Κούβελος ήταν ένα εκ. δολάρια και όχι ευρώ. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εξετάζει πέντε περιπτώσεις βουλευτών που έχουν εκκρεμότητες στο «Πόθεν Εσχες» του 2009, ενώ θα ασχοληθεί και με την λίστα βουλευτών που εμφανίζονται να έχουν βγάλει στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα από 100.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η όλη υπόθεση αξιοποιήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες από το αστικό πολιτικό σύστημα για τον αποπροσανατολισμό του λαού από την αντιλαϊκή πολιτική που συνυπηρετούν όλα ανεξαιρέτως τα αστικά κόμματα και τα μέτρα που περνάνε με την ψήφο τους από τη Βουλή. Σε σχόλιο που εξέδωσε το Σάββατο σχετικά με την υπόθεση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ρωτάμε όλους όσοι εμφανίζονται θιγμένοι και οργισμένοι: Πώς γίνεται οι νόμοι σας να είναι ηθικοί και να είναι ανήθικη μόνο η εφαρμογή τους; Αυτή είναι η υποκρισία σας. Επίσης, αν όλοι εσείς που ψηφίζετε ή στηρίζετε τους νόμους και την αντιλαϊκή πολιτική, δεν απολαμβάνετε οφέλη από τη ληστεία του λαού και δεν συμμετέχετε στην εξαγωγή κεφαλαίων μέσω επενδυτικών ή off shore εταιρειών, σε αυτή την περίπτωση είστε αθώοι του εγκλήματος, της πολιτικής που οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία;».

Σε άλλο σχόλιο που εξέδωσε χτες, μετά την αποκάλυψη του ονόματος που εμπλέκεται στην υπόθεση του ενός εκατομμυρίου ευρώ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Αυτό είναι το πολιτικό σας σύστημα και οι ελευθερίες της ΕΕ. Τα κόμματά σας διαγωνίζονται εδώ και μέρες στο ποιο θα προσβάλει περισσότερο τη νοημοσύνη του λαού, την ίδια ώρα που συναποφασίζετε τη σφαγή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ