Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Οι «ενοποιήσεις» είναι όχημα για την καρατόμηση των συντάξεων

Παρέμβαση με αφορμή την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων

Παρέμβαση στους εργαζόμενους του ΤΕΑΙΤ (Ταμείο Επικούρισης Ασφαλισμένων Ιδιωτικού Τομέα) πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Οι συνδικαλιστές συζήτησαν και κάλεσαν τους εργαζόμενους «να μην παγιδευτούμε σε αποπροσανατολιστικά αιτήματα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού που εστιάζουν στο αν ένα Ταμείο είναι "υγιές», προβάλλοντας σαν ασπίδα προστασίας τη μη συγχώνευση αποκρύπτοντας τον ταξικό χαρακτήρα αυτής της πολιτικής επιλογής.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που μοιράστηκε, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα προσεγγίζει το θέμα της επικουρικής ασφάλισης με δεδομένο μεταξύ άλλων ότι:

  • Το πρόβλημα του συνταξιοδοτικού δεν είναι λογιστικό αλλά πολιτικό - ταξικό, δηλαδή δεν συνδέεται με το αν ένα Ταμείο είναι εύρωστο οικονομικά ή όχι, αλλά με τη στρατηγική του κεφαλαίου για απόσυρση του κράτους από κάθε μορφή εγγύησης και χρηματοδότησης των συντάξεων.
  • Οι ενοποιήσεις των Ταμείων χρησιμοποιούνται ως όχημα για την εξίσωση των συντάξεων προς τα κάτω, για την αύξηση των εργατικών εισφορών, την κατάργηση της κρατικής εγγύησης και χρηματοδότησης, τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, τη στήριξη του κεφαλαίου μέσω της μείωσης του «μη μισθολογικού κόστους». Παλεύουμε για ενιαίο υποχρεωτικό καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, υπηρεσίες Υγείας να ενταχθούν στο ενιαίο καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας που θα χρηματοδοτείται από κράτος και εργοδοσία.
  • Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.
  • Πλήρης κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τη φορολογία της εργοδοσίας των ελλειμμάτων από τα μειωμένα έσοδα των ασφαλιστικών εισφορών, εξαιτίας της ανεργίας, των μειώσεων σε μισθούς κλπ.
  • Γενικά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες.
Αντίθετοι στην ενοποίηση των Ταμείων

Σε καταλήψεις των τριών επικουρικών ταμείων, ΤΕΑΔΥ, ΕΤΕΑΜ, και ΤΕΑΙΤ προχώρησαν χτες οι Σύλλογοι Εργαζομένων σε αυτά και συνεχίζουν και σήμερα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήραν στις γενικές συνελεύσεις τους την περασμένη βδομάδα. Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην ενοποίηση των επικουρικών ταμείων που εντείνει την καταλήστευση των αποθεματικών τους, στη μείωση των επικουρικών συντάξεων και στις επικείμενες απολύσεις στις οποίες οδηγούν η μείωση των οργανικών μονάδων κατά 30%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ