Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Κώστα Τσίφτη

Εγινε το Σάββατο η πολιτική κηδεία του κομμουνιστή δημοσιογράφου, που έφυγε ξαφνικά, σε ηλικία μόλις 34 ετών

902

Μ' ένα μαζικό κατευόδιο, σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι είπαν το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Κώστα Τσίφτη, μέλος του ΚΚΕ και δημοσιογράφο του «902», που έχασε ξαφνικά τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή, από ανακοπή καρδιάς, μόλις στα 34 χρόνια του. Στην πολιτική κηδεία, που έγινε στο Γ' Νεκροταφείο της Νίκαιας, παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Στέφανος Λουκάς και Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ, ο Τάκης Τσίγκας, μέλος της ΚΕ και διευθυντής του «902», αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ. Δίπλα στη σκεπασμένη με τη σημαία του ΚΚΕ σορό του στάθηκαν τιμητική φρουρά οι σύντροφοι και συνάδελφοί του.

Αποχαιρετώντας εκ μέρους του ΚΚΕ τον σύντροφο Κώστα Τσίφτη, ο Βασίλης Βούλγαρης, μέλος του Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στάθηκε στη σημασία της κομμουνιστικής διαπαιδαγώγησης και την αξία τού να υπηρετείς με το μικρόφωνο και την πένα το ΚΚΕ και τα δίκια της εργατικής τάξης. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Ο Κώστας ήταν κομμουνιστής δημοσιογράφος, που κατέγραφε, ανέλυε και προπαγάνδιζε την είδηση από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Με συνέπεια υπηρέτησε για πάνω από μία δεκαετία τον "902", παλεύοντας και από αυτό το πολύ σημαντικό μετερίζι για την υπόθεση της εργατικής τάξης και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Είχε πάθος για τη ζωή ο Κωστής. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Ηταν νέος άνθρωπος, μικρό παιδί ακόμα. Μα πάνω από όλα αυτή η δίψα του και αυτή του η αισιοδοξία πήγαζε από το ότι ήταν κομμουνιστής. Γιατί ήξερε ότι το μέλλον δεν θα 'ρθει μονάχο του έτσι νέτο σκέτο. Ηξερε ότι δεν ήταν σπορά της τύχης, αλλά ήταν τέκνο της ανάγκης κι ώριμο τέκνο της οργής. Ηξερε ότι το γρανάζι δίχως τον εργάτη δεν γυρνά.

Οι μέρες που θα έρθουν μπροστά μας θα είναι δύσκολες. Ο πόλεμος που θα δεχτεί η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ο λαός και η νεολαία θα είναι συνεχής, αδυσώπητος. Οι μέρες όμως που θα έρθουν, θα είναι και διαφορετικές. Γιατί ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας των επαναστάσεων, των σκληρών ταξικών αναμετρήσεων. Και εκεί θα είναι μπροστά η οργανωμένη πολιτική επαναστατική πρωτοπορία των προλετάριων, το ΚΚΕ, στην πάλη για την αλλαγή της τάξης στην εξουσία, για την οργάνωση της οικονομίας με κομμουνιστικές σχέσεις παραγωγής, για την κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της».

Εκ μέρους των συντρόφων και συναδέλφων του στον «902», δυο λόγια διάβασε ο Γιάννης Ευσταθίου. «Πέρασαν 13 χρόνια, από το 1999, όταν κατέβηκες τα σκαλιά του "902". Κι από τότε έκανες ρεπορτάζ και είδηση τα δίκια του λαού, τον πλούτο που του κλέβουν και τα όνειρα που ληστεύουν. Εκανες ρεπορτάζ και είδηση την αστείρευτη δύναμη της εργατικής τάξης, που μόνο αυτή μπορεί ν' αλλάξει τη φορά της ιστορίας, χαρίζοντας απλόχερα ευημερία στο λαό μας», είπε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ