Τετάρτη 7 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
3ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ
Μάθημα αντικομμουνισμού...

Ακόμη μια προσπάθεια πλαστογράφησης της Ιστορίας με στόχο να ταυτιστούν ο φασισμός με τον κομμουνισμό και ο Χίτλερ με τον Στάλιν, εκδηλώθηκε, αυτή τη φορά στο 3ο ΓΕΛ Καβάλας. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο εμφανίζονται Χίτλερ και Στάλιν να είναι «παρανοϊκοί» και «αιμοσταγείς».

Αμεσα αντέδρασαν η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ και το ΝΣ Καβάλας της ΚΝΕ που βγήκαν εξόρμηση την επόμενη μέρα με ανακοίνωση καταγγελίας της ωμής αντικομμουνιστικής παρέμβασης και παραχάραξης της Ιστορίας. Μερίδα καθηγητών προσπάθησε να υπερασπιστεί το γεγονός, βαφτίζοντας ιστορικά ντοκουμέντα τις ανιστόρητες προσπάθειες της τάξης των πλουτοκρατών να παρουσιάσουν τον Στάλιν ως «παράφρονα» υπεύθυνο «δολοφονιών» και «εκτοπισμού πληθυσμών». Ταυτόχρονα, άρχισαν οι απειλές σε βάρος των μαθητών που σήκωσαν το ανάστημά τους και απάντησαν στη βρώμικη αντικομμουνιστική προπαγάνδα, αλλά και σε βάρος των μελών της ΚΝΕ που βγήκαν εξόρμηση έξω από το σχολείο. Προχθές, εμφανίσθηκαν και δύο κείμενα που φέρονται να υπογράφονται από το «Σύλλογο Διδασκόντων» και τη «μαθητική κοινότητα του 3ου ΓΕΛ» μέσα από τα οποία εγκαλείται το ΚΚΕ και δηλώνεται ότι το ντοκιμαντέρ «ιστορικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου» δεν είχε στόχο «να ταυτίσει τον φασισμό με τον κομμουνισμό και τον Χίτλερ με τον Στάλιν, αλλά να καταγγείλει τις ωμότητες που εξίσου διέπραξαν και οι δύο».

Η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ και το ΝΣ Καβάλας της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή τους, καλούν τους μαθητές να γυρίσουν την πλάτη σε καθηγητές που διδάσκουν την υποταγή και τη μοιρολατρία, που παίζουν ρόλο ξένο προς τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της. «Οι πλαστογράφοι της Ιστορίας προσπαθούν εδώ και χρόνια να αμαυρώσουν την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού στην ανθρωπότητα, να τον παρουσιάσουν σαν "ολοκληρωτικό" καθεστώς και στα πλαίσια αυτά "ξαναγράφουν" την Ιστορία στα μέτρα τους. Μια από τις κύριες μορφές του αντικομμουνισμού είναι ο αντισταλινισμός. Στο πρόσωπο του Στάλιν στην ουσία θέλουν να χτυπήσουν μια συγκεκριμένη εποχή της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ που ο λαός έβαζε τα θεμέλια της νέας κοινωνίας.

Με τον χαρακτηρισμό του "παρανοϊκού" προσπαθούν να κρύψουν στη μια περίπτωση την ωμή βαρβαρότητα και φρικαλεότητα που γεννά ο καπιταλισμός, προσπαθούν να τον αθωώσουν και αποσιωπούν ότι τον "παρανοϊκό" Χίτλερ τον στήριξαν με όλα τα μέσα οι μονοπωλιακοί όμιλοι αλλά και ότι στην εξουσία ανέβηκε με τη στήριξη της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας (ιδεολογικοί πρόγονοι του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα). Ενώ στην άλλη περίπτωση προσπαθούν να κρύψουν την τεράστια δύναμη που έχει ο λαός όταν παίρνει την τύχη στα χέρια του και ξεμπερδεύει μια για πάντα από τους τυράννους και εκμεταλλευτές με τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Ομως ό,τι γράφτηκε με αίμα δεν μπορούν να το σβήσουν με βρώμικο μελάνι», τονίζουν ΚΚΕ και ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτη αντικομμουνιστική απόφαση (2015-04-18 00:00:00.0)
Ο ...φόβος για τον Στάλιν (2013-10-04 00:00:00.0)
Αντικομμουνισμός και σε... λυσάρι (2010-10-19 00:00:00.0)
«Να διδαχθεί η πραγματική Αντίσταση» (2007-01-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-03-30 00:00:00.0)
Ο "παρανοϊκός" (1995-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ