Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις οι καθαρίστριες

Είναι απλήρωτες από το φθινόπωρο

Σε αποχή από την καθαριότητα των σχολείων, με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας, μέχρι να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα (που τους οφείλονται από το φθινόπωρο), καθώς και για την ανανέωση των συμβάσεών τους για την επόμενη σχολική χρόνια, προχωρούν, από σήμερα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων της Λάρισας, με απόφαση του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών του νομού. Χτες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στο δημαρχείο Λάρισας όπου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας.

Η Δημοτική Αρχή της Λάρισας (πρόσκειται στη ΝΔ), με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του δήμου, επιτέθηκε στο Σωματείο και ιδιαίτερα στον πρόεδρό του Χρ. Καλούση, επειδή, ως όφειλε, καταλόγισε και σ' αυτή ευθύνες για το πρόβλημα των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι στήριξε και στηρίζει τον «Καλλικράτη» και την πολιτική των κυβερνήσεων και της τρόικας που καταπατεί όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και προωθεί ένα σχολείο της αγοράς, το οποίο «λειτουργεί» χωρίς δασκάλους και χωρίς βιβλία, με απλήρωτους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Το Σωματείο έχει καλέσει την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους μαθητές των σχολείων να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων και να παλέψουν μαζί τους για δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα παρέχει τα απαραίτητα μέσα για ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ