Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στάση εργασίας για τους απλήρωτους εργαζόμενους

Την κήρυξη 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.), την Παρασκευή 6 Απρίλη στα ξενοδοχεία του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη στην Αττική, στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» και στο εστιατόριο «Αίγλη», αποφάσισε στο πρώτο διοικητικό του συμβούλιο, μετά τις εκλογές, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Το συνδικάτο και οι εργαζόμενοι στους παραπάνω χώρους απαιτούν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους, που παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από δυο μήνες, καθώς και την ανάκληση των προειδοποιητικών απολύσεων (για να πετσοκόψει τις αποζημιώσεις) στα ξενοδοχεία του Δασκαλαντωνάκη στην Αττική.

Επίσης, το Συνδικάτο αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης παναττικής στάσης εργασίας τη μέρα που οι ξενοδόχοι της Αθήνας θα προχωρήσουν σε καταγγελία της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τους (η οποία λήγει το Δεκέμβρη), προκειμένου να επιτύχει το πετσόκομμα των μισθών των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Επιπλέον, το συνδικάτο αποφάσισε να στείλει εξώδικο στην Ενωση Ξενοδόχων Αττικής για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην Αττική με μισθούς που να καλύπτουν τις μέχρι σήμερα απώλειες.

Για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων η διοίκηση του συνδικάτου προχώρησε προχτές το απόγευμα, αμέσως μετά τη συνεδρίασή της, σε πλατιά σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων όπου και συζητήθηκαν τα μέτρα για την ενημέρωση και οργάνωση του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ