Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τσεκούρι και στο Δώρο του Πάσχα

Τσεκούρι και στο Δώρο του Πάσχα των εργαζομένων επιβάλλει η κυβέρνηση ως αποτέλεσμα των μειώσεων στους κατώτερους μισθούς και στα ημερομίσθια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, ενώ αντίστοιχη μείωση θα έχουν τα Δώρα του Πάσχα, σε όλους τους εργαζόμενους που ο μισθός τους μειώθηκε μέσα στο 2012.

Με ανακοίνωσή του χτες, το υπουργείο Εργασίας έκανε γνωστό ότι το Δώρο του Πάσχα που θα καταβληθεί μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, θα είναι μειωμένο ανάλογα με τη μείωση που επήλθε στους μισθούς. Συγκεκριμένα, για τους εργαζόμενους που αμείβονται με το κατώτερο μεροκάματο της ΕΓΣΣΕ το Δώρο μειώνεται κατά 22% ενώ για τους νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών κατά 32% και ακόμα περισσότερο, όσο δηλαδή μειώθηκαν από τις 14 Φεβρουαρίου όλοι οι μισθοί που περιλαμβάνονται Στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Εννοείται ότι εκεί που οι επιχειρήσεις επέβαλλαν ανάλογες μειώσεις μέσω κλαδικών, επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων αντίστοιχες θα είναι και οι μειώσεις του δώρου.

Ετσι στην περίπτωση ενός εργαζόμενου άνω των 25 ετών, άγαμου με πλήρες ωράριο που εργάστηκε απο τις αρχές του χρόνου μέχρι το Πάσχα και λαμβάνει μισθό, το δώρο που θα λάβει θα είναι 292,5 ευρώ αντί για 375 ευρώ που ήταν πριν τη μείωση (απώλεια 82,5 ευρώ) ενώ αν πληρώνεται με μεροκάματο θα λάβει 392,70 ευρώ αντί για 503,55 ευρώ πριν (απώλεια 110,85 ευρώ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ