Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σημαντική άνοδος για τη ΔΑΣ

Μεγάλη άνοδο σε ψήφους, ποσοστά και έδρες είχε η ΔΑΣ στις εκλογές που έγιναν όλη τη βδομάδα που πέρασε στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας.

Στις εκλογές ψήφισαν 971 εργαζόμενοι από 694 που είχαν ψηφίσει την προηγούμενη φορά και πήραν: Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), που στηρίχθηκε από το ΠΑΜΕ, 436 ψήφους (ποσοστό 46,78%) και 5 έδρες στο 11μελές ΔΣ, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε 133 ψήφους (ποσοστό 19,76%) και 2 έδρες. Η «Συσπείρωση» (ΣΥΝ - ΔΗΜΑΡ) 215 ψήφους (23%) και 3 έδρες, από 187 ψήφους (27,18%) και 3 έδρες που είχε. Η «Ανεξάρτητη Κίνηση» (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) 168 ψήφους (18%) και 2 έδρες, από 41 ψήφους (6,1%) και 1 έδρα που είχε. Η ΠΑΣΚΕ 103 ψήφους (11%) και 1 έδρα, από τις 187 ψήφους (27,78%) και 3 έδρες που είχε. Το «ΚΙΝΗΜΑ» 10 ψήφους (1%) και καμία έδρα.

Για την Ομοσπονδία η ΔΑΣ εξέλεξε 6 αντιπροσώπους, η «Συσπείρωση» 3, η «Ανεξάρτητη Κίνηση» 2 και η ΠΑΣΚΕ 2.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα «ήρθε μετά από σκληρή μάχη με δημάρχους, αντιδημάρχους, μηχανισμούς, πιέσεις και εκβιασμούς που μοναδικό στόχο είχαν να μειώσουν όσο μπορούσαν τη δύναμη της ΔΑΣ και να ενισχύσουν τη δύναμη αυτών που βάζουν πλάτη για να μην υπάρχουν εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής που προωθεί η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ), ΕΕ και κεφάλαιο. Απόδειξη αποτελεί και το γεγονός ότι ακόμη και με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας το βράδυ της Παρασκευής και ενώ ο δικαστικός αντιπρόσωπος ήθελε να πάρει τις κάλπες σπίτι του και να ξεκινήσει η καταμέτρηση (σ.σ. χτες) την Τρίτη, επικαλούμενος κόπωση, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης "Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων" (ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ), παρενέβη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Φ. Λαμπρινίδης, ο οποίος, με πρόφαση την προστασία του Δημαρχείου, προσπάθησε, με χυδαίο τρόπο, να διώξει τα μέλη των παρατάξεων που ήθελαν να διαφυλάξουν το αδιάβλητο των εκλογών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ