Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜ.ΑΡ.
Κολεγιά με το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ

Την οικοδόμηση μιας «νέας Ελλάδας», με φθαρμένα υλικά από «κατεδάφιση», υποσχέθηκε ο Φ. Κουβέλης χτες, παρουσιάζοντας τη συνεργασία της ΔΗΜ.ΑΡ. με τη «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία», την οποία απαρτίζουν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «πρωτοπαλίκαρα» του Σημιτικού «εκσυγχρονισμού» (Μαλέσιος, Μανίκας κ.ά.). Και οι δύο πλευρές παρουσίασαν τη συνεργασία σαν «σταθμό» στην προσπάθειά τους για ανασυγκρότηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, με στόχο να προσεταιρισθούν λαϊκές δυνάμεις που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ.

Σαν βασικό ενοποιητικό στοιχείο της συνεργασίας τους, παρουσιάστηκε η «σταθερή και αταλάντευτη αναφορά στη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ» και η προσήλωση στο «μεταρρυθμισμό», τον οποίο εξάλλου οι συνεργαζόμενοι με τη ΔΗΜ.ΑΡ. υπηρέτησαν δεόντως, προωθώντας με ζήλο τις αντιλαϊκές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις από τις θέσεις τους στις κυβερνήσεις Σημίτη.

Αποκαλυπτικός εξάλλου για τις μετεκλογικές προθέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ., ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου, Α. Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, όπου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ «Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή» απευθύνει προτάσεις συνεργασίας προς τη ΔΗΜ.ΑΡ. ενώ «Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο πάρα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ απευθύνονται προς τη ΝΔ», κάτι που - όπως είπε - δείχνει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θέλει, με ποιους θέλει να πάει, ποιους θέλει να αφήσει»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ